Foyleov rat (2002)

Foyle's War (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Dok Europom bijesni rat britanski detektiv istražuje umorstva na obalama južne Engleske

 
Režija: Tristram Powell
Scenarij: Anthony Horowitz, Gavin Millar, Jeremy Silberston
Uloge: Anthony Howell, Honeysuckle Weeks, Nicholas Day, Fiona Glascott, ...

Filmografija

Michael Kitchen je zagonetni britanski detektiv Christopher Foyle, koji sa svojim pomoćnikom Paulom Milnerom (Anthony Howell) i vozačicom Sam Stewart (Honeysuckle Weeks) istražuje intrigantne slučajeve umorstva. Radnja serije se zbiva u južnoj Engleskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Dok Europom bijesni Drugi svjetski rat, jedan čovjek vodi vlastitu bitku protiv umorstva, tajne i izdaje na obalama južne Engleske. Michael Kitchen glumi Christophera Foylea, zagonetnog detektiva, koji se zajedno s ostalim pripadnicima engleske glumačke kreme pojavljuje u novoj seriji priznatog pisca scenarija Anthonyja Horowitza koji se proslavio svojim scenarijima za "Ubojstva u Midsomeru" i "Poirot".

Nesigurnost, špijunaža, eksplozije i zabrane, dijelovi su sasvim nove stvarnosti detektiva Foylea i ostalih. Međutim, još su uvijek prisutne čari stare Engleske - kao što je neočekivano umorstvo. Foyle se prijavio za odlazak u rat, međutim, njegova je molba odbijena. Frustriran i pun grizodušja, odlazi na jug zemlje gdje se iznenadi da su njegove vještine prijeko potrebne na domaćem frontu, u seriji intrigantnih istraga umorstava. Foyle za svog pomoćnika izabere Paula Milnera (Anthony Howell), vozačica je Sam Stewart (Honeysuckle Weeks), a njezin se entuzijazam i pomoć u istrazi često sukobljavaju s vizijama njezinog šefa. Foyleov sin Andrew (Julian Ovenden) napušta studij i odlazi u zrakoplovstvo...

 


Komentari (0)

Foto