Dublji dio oceana (1999)

THE DEEP END OF THE OCEAN (Originalni naziv)

drama

Nakon otmice njihova sina ponovni pronalazak nakon osam godina otkriva pravu istinu

 
Režija: Ulu Grosbard
Scenarij: Jacquelyn Mitchard, Stephen Schiff
Uloge: Michelle Pfeiffer, Treat Williams, Whoopi Goldberg, Jonathan Jackson, ...

Filmografija

Ulu Grosbard poznat je po iznimno kvalitetnim melodramama, a takav je slučaj i s "Dubljim dijelom oceana". Ekranizacija hvaljene knjige Jacquelyn Mitchard bavi se mnogim aspektima otmice djeteta i, u velikom obratu, istražuje i suprotnu stranu, otmičarsku, te ukazuje na nemogućnost svođenja krivnje na samo jednu osobu. Osim Michelle Pfeiffer, zvijezda filma je mladi Ryan Merriman, ali i njegov filmski očuh, sjajni John Kapelos. Izvrstan scenarij potpisuje Stephen Schiff, autor koji je ekranizirao Nabokovljevu "Lolitu" za istoimeni film Adriana Lynea.

Beth Cappadora (Michelle Pfeiffer) odlazi na petnaestu obljetnicu mature u Chicago i sa sobom vodi troje djece: 7-godišnjeg Vincenta, 3-godišnjeg Bena i tek rođenu Kerry. No u gužvi predvorja hotela događa se nesreća: mali Ben nestaje, a Beth, nakon kratke potrage, obavještava policiju o nestanku sina.

Detektivka Candy Bliss (Whoopi Goldberg), ali i Bethin suprug, Pat (Treat Williams), kreću u sveobuhvatnu potragu, no kako vrijeme prolazi, tako su i šanse za pronalazak nestalog djeteta sve manje. Konačno, Beth i Pat vraćaju se kući u Wisconsin, gdje pokušavaju nastaviti svakidašnjicu odgajajući Vincenta i Kerry.

No kada se na travnjaku obitelji Cappadora jednoga dana, nakon osam godina, pojavi dvanaestogodišnji Sam (Ryan Merriman), majčinski instinkt u Beth odmah proradi i upozori je da je riječ o njezinu nestalom sinu, Benu. I doista, policijska istraga potvrđuje njezine sumnje, no to je tek početak velikih briga obitelji Cappadora.

 


Komentari (1)

Foto