Tamna strana Hollywooda (2001)

THE HOLLYWOOD SIGN (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Tri zaboravljena glumca odigraju ulogu policajaca kako bi od mafijaša izvukli novac

 
Režija: Sönke Wortmann
Scenarij: Leon De Winter
Uloge: Tom Berenger, Jacqueline Kim, Rod Steiger, Burt Reynolds, David Proval, ...

Filmografija

Što stariji, to bolji! Tu su krilaticu iskoristili autori ove kriminalističke komedije. Film je režirao njemački filmaš Sönke Wortmann (Das Wunder von Bern, Kleine Haie), bivši nogometaš i autor, koji je tijekom filmske karijere radio s obje strane Atlantika. Ovaj je put ekranizirao roman Leona De Wintera koji je prema vlastitom predlošku napisao scenarij nastavivši tako ranije započetu praksu (Supertex, Hoffman's honger). Istodobno lepršav i opor, Wortmannov film plijeni pozornost svojim glavnim glumcima koji su se izvrsno snašli u interpretaciji likova .

Tom Greener (T. Berenger) i Kage Mulligan (B. Reynolds) par su glumačkih zvijezda proslavljenih akcijskim filmovima. No to je danas prošlost. Sedam godina nakon svog posljednjeg zajedničkog filma Tom životari tražeći kakav-takav posao, a u boljem položaju nije ni Kage. Kada se na pogrebu prijatelja dvojica kolega sretnu s još jednom postarijom filmskom zvijezdom Floydom Bensonom (R. Steiger), čini se da su dani njihove slave samo stvar sjećanja.

Sve se promijeni kada njih trojica podno znaka Hollywood pronađu truplo ubijenog muškarca iza čega stoji mafijaš Rodney (A. Sapienza). Odlučivši još jednom iskoristiti svoj glumački dar, Tom, Kage i Floyd hine da su policijski detektivi kako bi od Rodneyja izvukli poveću svotu dolara.

 


Komentari (0)

Foto