Agatha Christie: Sajam zločina (1986)

Agatha Christie's Poirot: Dead Man's Folly (Originalni naziv)

drama kriminalistički

H. Poirot (P. Ustinov) istražuje ubojstvo mlade djevojke na idiličnom seoskom imanju

 
Režija: Clive Donner
Scenarij: Agatha Christie, Rod Browning
Uloge: Peter Ustinov, Jonathan Cecil, Jean Stapleton, Constance Cummings, ...

Filmografija

Još jedna iz niza ekranizacija slavnih kriminalističkih romana Agathe Christie , "Lov na ubojicu" svojom se uvjerljivošću stavlja odmah uz bok dotad najuspješnijih ostvarenja, kao što su npr. "Trinaestero za večerom".

Spisateljica kriminalističkih romana Ariadne Oliver (Jean Stapleton) pozove svoga prijatelja, slavnog detektiva Hercula Poirota (Peter Ustinov) u pomoć. Na idiličnom seoskom imanju Ariadne je dobila zadatak organizirati neobičnu igru istrage ubojstva, kojom bi bogati par na rubu razvoda zabavio svoje prijatelje. Poirot i Hastings (Jonathan Cecil) slažu se s njom da je riječ o čudnom zahtjevu, što se i potvrdi kada djevojka koja je u igri trebala glumiti žrtvu ubojstva bude zaista ubijena. Jasno ja da netko igri pristupa ozbiljno pa će Poirot i ovog puta morati rasvijetliti situaciju.

Uz nenadmašnog Petera Ustinova i odličnog Jonathana Cecila kao njegovog vjernog suputnika i pomoćnika Hastingsa, u ovom filmu redatelja Clivea Donnera nastupa još cijeli niz odličnih glumaca, među kojima se ističe Jean Stapleton.


Komentari (0)

Foto