Havana Blues (2005)

HAVANA BLUES (Originalni naziv)

drama mjuzikl

Članovi benda u usponu moraju odlučiti žele li napustiti svoju zemlju kako bi stekli slavu

 
Režija: Benito Zambrano
Scenarij: Ernesto Chao, Benito Zambrano
Uloge: Alberto Yoel, Roberto Sanmartin, Yailene Sierra, Tomás Cao, ...

Filmografija

Benito Zambrano proslavio se filmom Solas (Sami) koji je 1999. osvojio većinu glavnih nacionalnih nagrada jake španjolske kinematografije, a u ovom uratku u prvi plan stavlja atraktivnu glazbu u koju vješto uklapa dramske i socijalne momente, ostvarujući zabavan film bogat značenjima naznačenima u drugom planu, što je Habana Bluesu donijelo nagrade na više festivala, prvenstveno za glazbu, ali su ponegdje nagrađeni i film, montaža, glumac Alberto Yoel, pa i film u cjelini.

Ruy (A. Yoel) i Tito (R. Sanmartin) vođe su benda Havana Blues koji svira specifičnu kombinaciju rocka i soula s dosta latino elemenata. Nastoje se probiti i steći popularnost zbog čega trpi Ruyeva obitelj s dvoje djece, pa njegova žena Caridad (Y. Sierra) napušta studij i zapošljava se.
Titu koji vozi raritetni crveni Chevrolet iz 1952. i živi s bakom, bivšom pjevačicom mnogo je lakše. Uspjeh se počinje nazirati kada ih otkrivaju lovci na talente velike španjolske diskografske kuće.
Jednoj od njih, Marti (M. Calvó), Ruy postaje ljubavnikom, pa se drama razvija na dva plana - ljubavni trokut se dobrim dijelom nadopunjuje s dilemom da li ostati u svojoj zemlji, siromašan i svirati ono što voliš ili krenuti u niz glazbenih i životnih kompromisa da bi u inozemstvu stekao materijalna dobra i novac.

Komentari (0)

Foto