Rat vampira (1991)

Sundown: The Vampire In Retreat (Originalni naziv)

komedija horror vestern

Robert Van Helsing, lovac na vampire, nađe se središtu vampirskog rata

 
Režija: Anthony Hickox
Scenarij: Anthony Hickox, John Burgess
Uloge: David Carradine, Morgan Brittany, Bruce Campbell, Jim Metzler, ...

Filmografija

Bruce Campbell je Robert Van Helsing, potomak legendarnog lovca na vampira, koji stiže u gradić Purgatory kako bi ga očistio od vampira koji se tamo nalaze. No, stvari se zakompliciraju kada shvati da tamošnji vampiri ne piju ljudsku krv.

Radnja se događa u malom, zabačenom gradiću u kojem žive vampiri, hraneći se krvlju iz tvornice krvne plazme. To je jedini način na koji mogu suzbiti svoju monstruoznu prirodu te miroljubivo živjeti zajedno sa običnim ljudima. Ali, kada se u tvornici počnu događati problemi, nadležni u gradu pozivaju njenog tvorca, Davida Harrisona (Jim Metzler) kako bi otkrio o čemu se zapravo radi.

David i njegova supruga Sarah (Morgan Brittany), uskoro će se naći usred sve žešćeg sukoba između dviju zaraćenih strana: jedne koju predvodi miroljubivi grof Jozek Mardulak (David Carradine), po čijoj je ideji i napravljena tvornica krvne plazme koja omogućava da se izumirujuća vrsta vampira integrira u normalno ljudsko društvo, dok su sa druge strane, predvođeni Jeffersonom, vampiri starog kova, uvjereni kako je da je Mardulak izdajnik njihovog predatorskog nasljeđa.

 


Komentari (0)

Foto