Različiti svjetovi (2008)

To Verdener (Originalni naziv)

drama

Mlada vjernica susreće se s važnom prekretnicom u životu

 
Režija: Niels Arden Oplev
Scenarij: Steen Bille, Niels Arden Oplev
Uloge: Rosalinde Mynster, Johan Philip Asbak, Jens Jorn Spottag, Sarah Boberg, ...

Filmografija

Ova danska drama je priča o odrastanju, o djevojci koja je rastrgana između vjere i osjećaja. Film „Različiti svjetovi“ bio je u konkurenciji na Berlin Film Festivalu 2008. godine.

Sara Dahl (Rosalinde Mynster) sedamnaestogodišnjakinja je koja je odgajana u strogoj obitelji Jehovinih svjedoka. Sara se povodi učenjima svoje vjere i često zajedno sa svojom obitelji od vrata do vrata dijeli vjerske letke u nadi da će tako pridobiti nove sljedbenike. Iako su svi u obitelji Dahl predani Crkvi, njihovo je kućanstvo puno napetosti – njezin je otac (Jens Jorn Spottag) prevario njezinu majku (Sarah Boberg) te iako se sada kaje, ona mu ne želi tako lako oprostiti.

Jedne večeri Sara odlazi s prijateljima iz škole u noćni klub gdje upoznaje zgodnoga dečka Teisa (Pilou Asbaek). Njih dvoje odmah osjećaju međusobnu privlačnost i, zaljubljujući se u Teisa, Sara otkriva svijet i ideje na koje prije nije ni pomislila te počinje preispitivati doktrinu koju je učila od djetinjstva. No Sarini se roditelji ne osjećaju ugodno glede njezina i Teisova odnosa te zatraže savjet od Johna Howevera (Anders W. Berthelsen), pastora njihove crkve, koji joj privatno i javno održi lekciju o moralnosti njezine nove ljubavi


Komentari (0)

Foto