Super murjaci (2002)

SUPER TROOPERS (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Petorica otkačenih policajaca moraju razriješiti zločin kako ne bi izgubili posao

 
Režija: Jay Chandrasekhar
Scenarij: Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan
Uloge: Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Steve Lemme, Paul Soter, ...

Filmografija

Urnebesni tempo predstavnici komičarske grupe Broken Lizard - Jay Chandrasekhar, Steve Lemme, Erik Stolhanske, Paul Soter i Kevin Heffernan zadržat će tijekom svih sto minuta filma te nas podsjetiti zašto smo voljeli jednu od popularnijih policijskih komedija osamdesetih, "Policijsku akademiju".

Policajcima malog američkog gradića savjesno obavljanje "svete" dužnosti nije ni na kraj pameti, ali dobra zabava itekako jest.
Razuzdani studenti hrle preko granice u potrazi za prženim krumpirićima s umakom i, naravno, dilerima drogom i baš kao i svi prijestupnici nastoje izbjeći čuvare reda na zabačenom predjelu nedaleko kanadske granice. A ovi čuvari reda - Thorny, Mac, Rabbit, Foster i Farva djeluju više kao luckasti članovi bratstva sa značkama, pištoljima, lisicama i sirenama nego kao policajci. Oni čin uhićenja pretvaraju u pravu umjetnost i skloni su nestašlucima koji uključuju ludu vožnju zaplijenjenim autima. Omiljena im je zabava nadmudrivanje s članovima rivalne policijske postaje, no njihovom bi veselju mogao doći kraj jer im je posao ugrožen smanjenjem financijskih sredstava koji se izdvajaju za policiju. Vrijeme je da se uozbilje i igraju po pravilima kako ne bi izgubili posao, no to im baš i ne polazi za rukom sve dok se odjednom ne pojavi mrtvo tijelo. Sada obje policijske patrole nastoje riješiti slučaj i zadiviti guvernerku koja odlučuje o njihovoj sudbini.

Komentari (2)

Foto