Nestali u akciji 2: Početak (1985)

Missing In Action 2: The Beginning (Originalni naziv)

akcija ratni

Poručnik kojeg zarobe vijetkongovci pokušava pobjeći iz njihovog brutalnog logora

 
Režija: Lance Hool
Scenarij: Steve Bing, Larry Levinson
Uloge: Chuck Norris, Soon-Teck Oh, Cosie Costa, Steven Williams

Filmografija

Nakon što je akcijski svijet prvim dijelom ovoga kultnog serijala dobio novu veliku ikonu - legendarnog Chucka Norrisa - logičan je bio pokušaj producenata da daljnjim nastavcima istovremeno utaže žeđ publike i zarade još štogod dolara. Međutim, "Nestali u akciji 2: Početak" nije klasičan nastavak u pravom smislu riječi. Naime, prvotni plan je bio da ovaj naslov bude prvi dio serijala, no od toga se odustalo kada su autori ispravno pretpostavili kako drugi film ima mnogo veće šanse za tržišni uspjeh. Tako da je ovaj naslov prekršten u prequel, prvu veliku avanturu neustrašivoga J. Braddocka.

Deset godina prije negoli je predvođenjem hrabre akcije oslobodio američke ratne zarobljenike iz zatočeništva brutalnoga generala, narednik James Braddock (Chuck Norris) i sam je bio u sličnoj situaciji. U zatvoreničkom kampu u sjevernom Vijetnamu, koji je vodio narednik Yin (Soon-Teck Oh), zarobljenici su bili primorani uzgajati opijum za francuske krijumčare droge. Također, Yin ih je silom pokušavao slomiti i nagovoriti da potpišu dugačku listu ratnih zločina, koju je kasnije namjeravao iskoristiti za čišćenje vlastitog imena.

O Chucku Norrisu dosad je rečeno gotovo sve, zato se i još zabavnije podsjetiti jedne od uloga koje su ga lansirale na sam vrh akcijskog žanra.


Komentari (11)

Foto