Medici: Gospodari Firence (2016)

Medici: Masters of Florence / The Medici (Originalni naziv)

drama povijesni biografski

Povijesno-politička obiteljska drama o obitelji Medici u Firenci

 
Režija: Sergio Mimica-Gezzan
Scenarij: Nicholas Meyer, Lewis Alsamari, Mark Denton, ...
Uloge: Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Guido Caprino, ...

Filmografija

Dvostruki Oskarovac – Dustin Hofman i Richard Madden poznat po ulozi Roba Starka („Igra prijestolja“), predvode sjajnu glumačku ekipu u povijesno-političkoj obiteljskoj drami postavljenoj u Firenci, na početku 15. stoljeća.

Italija, 15. stoljeće, iznenadna smrt Giovannija de Medicija, trgovca i bankara čuvene loze Medici, potresa Firencu. Njegovi sinovi Cosimo i Lorenzo nalaze se u samom srcu događanja i prikrivaju opasnu tajnu - da je Giovanni zapravo ubijen.

Samo jedan od njih može biti glava obitelji, a igrom sudbine ta titula će pripasti umjetniku u duši i vječitom sanjaru - Cosimu. Međutim, oni će se naći opkoljeni očevim neprijateljima koji žele preuzeti vlast nad Firencom. Prvi u redu i najveći od svih je svakako Ronaldo Albici, čovjek koji se nalazi na čelu plemićke frakcije i ima za cilj ne samo da ne dozvoli uspon srednje klase (koju favoriziraju Medici), već i da stane na put Cosimovoj viziji Firence.

Pored velikih opasnosti koja prijeti njihovim životima, ali i opstanku obitelji, braća Cosimo i Lorenzo morat će se suočiti i izboriti sa svojim različitim temperamentima i uskladiti svoje razlike. Burni će biti i njihovi privatni životi, a posebno Cosimov brak sa Contessinom de Bardi koji je formiran kao politički savez, ali je sazreo u nevjerojatno partnerstvo, a koji će doživjeti veliki ispit za vrijeme njegovog egzila u Veneciji.

Komentari (0)

Foto