Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Preživljavanje udvoje
Serija prati dvojicu eksperta za preživljavanje u izazovnim okruženjima
  • Naša ocjena7/10
  • Vaša ocjena7/10

Preživljavanje udvoje

Dual Survival, 2010., , 0 min.
7.2
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocjenu
Ovaj popularni serijal o preživljavanju stavlja dvoje stručnjaka u scenarije koji se realno mogu dogoditi svakome tko se uputio u neku avanturu. Kao lokacije snimanja biraju se različiti tereni po cijelom svijetu, kojima je zajedničko da se idilična priroda, ako je ne poznajemo i ne poštujemo, brzo pretvara u po život opasno okruženje

U nastavcima treće sezone gledatelji će pratiti Joea i Codyja dok preživljavaju usred čileanske pustinje Atacama, traže izlaz iz južnoafričke divljine prije nego što bude prekasno ili pak dok zakoračuju u scenarij dvojice tragača za zlatom, čiji se snovi o bogatstvu brzo pretvaraju u noćnu moru kad jedan od njih padne na dno rudarskog okna duboka 25 metara. Lundin i Teti također će se morati boriti s vrtoglavim vrućinama dok su odsječeni od civilizacije usred zambijskih ravni, a morat će se odupirati i pothlađivanju na snijegom prekrivenom Stjenjaku Colorada.

U prvome dijelu četvrte sezone, Cody Lundin i Joe Teti bit će zarobljeni u šumi mangrova na Šri Lanki, gdje će izbjegavati pijavice, kobre i leoparde u najdužem scenariju preživljavanja reality serije dosad. Zatim će se uputiti u Oman, gdje će pokazati kako su nomadi tisućljećima preživljavali unatoč golemim preprekama na ekstremno suhom području, a u posljednjoj zajedničkoj epizodi Joe i Cody suočit će se s najzahtjevnijim scenarijem preživljavanja ikada, viseći na suprotnim krajevima užeta na ledenjaku u Norveškoj. Gledatelji će u posebnoj epizodi dobiti „pogled iznutra“ s ekipom emisije, a nakon 15 zajedničkih epizoda, Joeu se u novim scenarijima preživljavanja u divljini pridružuje novi partner Matt Graham. U prvoj zajedničkoj misiji, njih će se dvojica morati spasiti s izoliranog pacifičkog otoka. Osim toga, pokazat će kako se izbaviti iz labirinta podzemnih tunela u Meksiku, kako preživjeti najvlažniji mjesec u godini u vijetnamskoj džungli te što učiniti kad se nađete izgubljeni na području u kojem je vrijeme stalo – na Fiordlandu na Novom Zelandu.

U petoj sezoni gledatelje će kroz nove avanture i dalje voditi veteran s dvadesetogodišnjim iskustvom u Specijalnim operacijama, Joe Teti, i Matt Graham, također iskusni stručnjak za primitivne vještine. Matt i Joe spremno će preuzimati rizik u svakoj situaciji na okrutnim terenima, uključujući kanjone Visoke pustinje, napušteni otok u Bermudskome trokutu, kostarikanske prašume i goleme šikare Namibije. Bez noževa i bilo kakvih modernih alata, njih će dvojica pokušati preživjeti i pronaći spas na pustinjskom terenu koji je prikladniji za čegrtuše i pume, a zatim će plivati vodama prepunim morskih pasa te prelaziti vulkanski otok prekriven džunglom dok svaka prepreka izaziva novu svađu među njima, a samo uspješan lov može im pomoći da se izvuku živi. Joe i Matt gledateljima će pokazati i kako prenamijeniti razbijene motorne sanjke, napraviti skrovište od snijega i preživjeti temperature niže od točke smrzavanja, a na najvišem planinskom lancu na svijetu – nepalskoj Himalaji – Joe će pokušati preživjeti dok će Matt naizgled biti više zainteresiran za - duhovno prosvjetljenje.


Možda će vam se svidjeti
 
Skladišni ratoviSkladišni ratovi
dokumentarni reality show
  • Voditelj:
  • Urednik:
  • Produkcija:
 
Muškarac, žena i divljinaMuškarac, žena i divljina
dokumentarni reality show
Mykel i Ruth testiraju svoje vještine preživljavanja suočavajući se s okrutnom prirodom
  • Voditelj:
  • Urednik:
  • Produkcija:
 
Najsmrtonosnije cesteNajsmrtonosnije ceste
dokumentarni reality show
Tri neustrašiva vozača odlaze na još opasniju avanturu
  • Voditelj:
  • Urednik:
  • Produkcija:
 
Drevni izvanzemaljciDrevni izvanzemaljci
dokumentarni
  • Voditelj:
  • Urednik:
  • Produkcija:
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #15
    0 0
    yuma yuma @ 20.11.2016. 20:06

    A evo... Dakle, pogledala sam JEDNU epizodu, i to ovu snimanju na Zrmanji, tako da ne mogu prosuđivati o serijalu kao takvom, ali ću reći par riječi o epizodi...

    U cca 45 min pokušalo se objasniti spuštanje niz rijeku u potrazi za naseljem / civilizacijom. Pronašli su oštećeni raft gumenjak, reparirali ga i prošli situaciju veslanja jednim veslom i ponašanja pri nailasku na nepoznati vodopad. Nije mi bilo uzbudljivo ni uvjerljivo, da li zbog toga što znaš da sudionici drame oko ozbiljnosti situacije (smeta me taj "reality" prizor " kao ne glumim... Ali glumim da je drama u dramatičnoj situaciji koja to nije jer smo u nadgledanim uvjetima, ali da nemamo pomoć uza sebe bila bi drama pa ćemo vam to sad pokušati dočarati lošom glumom). Oni nisu glumci, a ovo nije film. Ovo nije reality, ali zamislite da je... Da rezimiram : bilo bi mi lakše gledati da tu nisu survival majstori u prvom licu, već u trećem licu i da se prikazuje rekonstrukcija događaja. Manjak autentičnosti mi je odbojan. To tako doživljavam , jbg. Epizoda mi je bila dosadna.

    Smeta me i senzacionalizam u najavi: - Velebit ovakva onakva planina s nekim od najdubljih jama na svijetu, naglim promjenama temperature, zvijeri , šta li već ,  i onda epizodu svedoše na samo taj jedan prizor preživljavanja; spuštanje nizvodno... 

    Moglo bi to puno bolje nego  konceptu i provedbi ;  5,5/10 za epizodu.

  • #14
    2 0
    aya aya @ 16.11.2016. 17:13

    Kada već nabrajamo što je sve snimano u Hrvatskoj, onda treba spomenuti i epizodu Naked & Afraid, koja je snimana na Kopačkom Ritu.

  • #13
    2 0
    yuma yuma @ 16.11.2016. 16:09

    Tauruse, hvala na objašnjenju (nisam znala intenciju produkcije, kao niti okolnosti vezane uz "igrače"). 

  • #12
    2 0
    taurus taurus @ 16.11.2016. 14:09

    Poanta serijala nije u uvjeravanju publike da su akteri zaista u situacijama opasnim po život već u demonstracijama tehnika i vještina koje mogu pomoći u preživljavanju (različite tehnike paljenja vatre,pravljenje različitih skloništa u zavisnosti od dostupnih materijala,klime,terena itd.).Na početku svake epizode stoji i poruka da ekipa ima pred sobom određeni survival scenarij te da dobivaju pomoć ukoliko se zaista nađu životno ugroženi,tako da ni Discovery zapravo ne pokušava da nam "proda" emisiju kao 100 %"realnu".

    E sada što se tiče autentičnih pustolova tj.otpuštanja određenih članova tima,tačnije dvojice bivših vojnika,radilo se o tome da su jednostavno lagali u svojim biografijama a producenti,sa druge strane,očito,nisu iste provjeravali pa kada su neke stvari izašle na vidjelo to je jednostavno bilo loš publicitet i za tv mrežu i za emisju.Oni ih "nahvale" u svakoj epizodi,nabroje njihova vojna "postignuća" a onda se ispostavi da su bili vrlo malo vremena u aktivnoj službi ili da su nečasno otpušteni itd.Pored ove epizode snimane u Hrvatskoj sličan show imena "Man,Woman,Wild" ima,također,jednu Hr.epizodu u sezoni 2 pod imenom "Croatian Cave Odyssey".

  • #11
    1 0
    yuma yuma @ 15.11.2016. 23:06

    Aya , nisam gledala; snimila sam si pa kad pogledam budem se javila. Inače ne pratim ovaj serijal jer sam smatrala da je sve inscenirano , pa tako onda i "preživljavanje", koje je kao poanta snimanja pa mi je bilo suludo. Po komentarima sad ispada da produkcija izbacuje lažljivce i želi autentičnost pa sam zbunjena. Možda žele autentične pustolove ali im je i dalje scenarij u detalje ispisan?.. 

    Uglavnom , ovu epizodu sam odlučila gledati samo zbog dijela hrvatskog teritorija kojeg redovito posjećujem i volim vidjet kako stranci nešto "moje" doživljavaju i snimaju ♡

Pogledaj sve komentare (15)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala