Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Moje cigansko vjenčanje
Ekstravagantne dječje proslave i vjenčanja nomada i Roma Velike Britanije
  • Naša ocjena6/10
  • Vaša ocjena9/10

Moje cigansko vjenčanje

My Big Fat Gypsy Wedding

(originalni naziv), 2011., Velika Britanija
9.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocjenu
Od ekstravagantnih dječjih proslava pa sve do najvećih vjenčanja u zemlji, gledatelji će vidjeti jedinstveni način života nomada i Roma Velike Britanije!

Popularan britanski dokumentarni serijal ”U dobru, zlu i kiču” (”My big fat gipsy wedding”). Prva sezona ovog iznimno hvaljenog serijala rađenog u produkciji Channel 4 i ITV-ja sastoji se od pet epizoda, a gledatelje vodi u domove i život Roma i nomada, te najveće proslave u njihovu kalendaru. Od ekstravagantnih dječjih proslava pa sve do najvećih vjenčanja u zemlji, u pet nastavka se prikazuje jedinstveni način života nomada i Roma Velike Britanije.

Stotinama su godina romski način života obilježavale dnevne tradicije i skromne želje, no tada se njihov svijet sudario sa 21. stoljećem. Uz do sad neviđen pristup najtajnovitijim zajednicama Velike Britanije ova svjetski popularna serija otkriva sve tajne i običaje s kojima se nikada niste susreli. Do sada su snimljene dvije sezone (12 epizoda), a snimanje treće planirano je ove godine. Iako je serijal donio mnoge kontroverze u Velikoj Britaniji, eksplozivna popularnost aktera showa odjeknula je na svim kontinentima – od Azije, preko Europe, pa sve do Amerike.  Čak je i najpoznatiji televizijski producent, Simon Cowell, prepoznao kvalitetu dokumentarnog serijala te pokazao interes za stvaranje Američke inačice.

Prva epizoda donosi dvije paralelne priče. Pričest djevojčice Margarethe i njezinog brata John Boya i vjenčanje šesnaestogodišnje Josie i njezinog zaručnika Swanleya. Djevojčica Margareth svoju prvu pričest doživljava kao pripreme za svoje vjenčanje. Pri izradi haljine korišteno je više od pet metara materijala, a ista teži trostruko više od Margareth. Iako se poznaju tek četiri mjeseca Josie i Swanley su sigurni u svoju ljubav. Pošto im zajednica nameče stroga pravila udvaranja, Josie nije smjela priči svom odabraniku, niti stupiti s njim u intimni odnos prije braka. U braku je točno određen status žene i muškarca. Tako je, na primjer, muž zadužen za financije dok žena obavlja kućne poslove. Osim priprema za njihov veliki dan gledatelji upoznaju Josiene prijateljice Cheyenne i Montanu koje još uvijek traže svoju bolju polovicu. No što točno traže u njemu kada su sa 16 godina još uvijek slobodne?


Korisnicima koji su pozitivno ocijenili ovu seriju sviđaju se i ove serije
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
  • Scenarij
  • Uloge
Povezane vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala