Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Monumentalni izazovi
Šest nacionalnih simbola obnovljeno je kako bi vratili stari sjaj
  • Naša ocjena7/10
  • Vaša ocjena9/10

Monumentalni izazovi

Monumental Challenge

(originalni naziv), 2011., SAD
9.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocjenu
Pogledajte što je sve potrebno Big Ben, Eiffelov Toranj, Saintago de Compostel, šangajski Bund i most u sydneyskoj luci zasjali u novom ruhu.

Fascinantna BBC-jeva dokumentarna serija koja otkriva kako će šest najvećih znamenitosti svijeta uređenjem steći nekadašnji sjaj i upoznaje nas s vojskom ljudi koji će to omogućiti, utrkujući se s vremenom.

Big Ben, most u luci u Sydneyju, Eiffelov toranj, šangajski Bund, Taj Mahal... svjetske znamenitosti te vrste zasjenjuju naše gradove i krajobraze i služe kao neslužbeni nacionalni simboli. I premda ih možemo voljeti ili mrziti, diviti im se ili ih kritizirati, ne možemo poreći da je riječ o potvrdi uloge koju veliki spomenici i znamenitosti igraju u mašti svjetskih putnika.
Iako se posjetiteljima koji se u njihovoj blizini natiskuju iz godine u godinu možda doimaju mirnima i spokojnima, mnoge velike znamenitosti poprište su neprekidne borbe, nastojanja da se dovedu u vrhunsku formu, da sve bude tip-top, ili da se ispune rokovi koji su se opasno približili.

Na primjer, Big Ben se zaustavlja dvaput godišnje radi pomicanja kazaljki, a tada ga obilaze predstavnici Whitechapel Bell Foundationa i pregledavaju samo zvono. Godine 2010. na njemu su zamijenjena sva stakla i što je najironičnije, to je obavio majstor koji se boji visina. Ali kad se slavni sat zaustavi neposredno uoči izbora u Ujedinjenom Kraljevstvu - dok su sve oči uprte u okolna zdanja u Westminsteru - ekipa za održavanje suočava se s još zahtjevnijim rasporedom...
Taj Mahal - najekstravagantniji spomenik u povijesti posvećen ljubavi - bio je u središtu zanimanja turista 2010., kada su se Igre Commonwealtha održale u Indiji. Ali atmosfersko zagađenje i kisele kiše znače da je budućnost te indijske ikone ugrožena. Kamere bilježe pomne postupke za koje se majstori nadaju da će je očuvati za budućnost, no hoće li ekipa koja radi na Taj Mahalu uspjeti osvježiti lice te velike atrakcije za manje od godinu dana?

U Parizu se Eiffelov toranj, koji godišnje posjeti više od sedam milijuna ljudi, suočava s jednim od najizazovnijih razdoblja u povijesti. U sklopu ambicioznog plana obnove treba postaviti hidraulično dizalo, dovršiti bojenje i zadovoljiti ključne nove ciljeve na planu uštede energije. A da se i ne spominje činjenica da se od mnogih od 300 zaposlenika koji rade na održavanju očekuje da velik dio posla odrade viseći s tornja...

Autori ove inovativne serije ishodili su posebne dozvole za pristup svjetski poznatim znamenitostima, uz još četiri atrakcije, te su pratili rad u posebno oformljenim ekipama koje se bave svime, od hitnih popravaka, preko vizionarskih proširenja, do organiziranja događaja povezanih s uglednim i slavnim osobama.
Uz fantastične snimke u visokoj rezoluciji, dojmljive kompjutorske animacije, napete povijesne priče, te mnoštvo živopisnih likova, serija Monumental Challenge nudi nov pogled u zakulisni život najpoznatijih znamenitosti svijeta, otkrivajući tajne o kojima inače možemo jedino nagađati.


Korisnicima koji su pozitivno ocijenili ovu seriju sviđaju se i ove serije
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • Režija
  • Scenarij
  • Uloge
Povezane vijesti

    Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
    © 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala