U planu je i treći "Downton Abbey" film

utorak, 14. svibnja 2024.

Poznata je glumačka ekipa, ali ne i radnja niti datum izlaska

Foto: YouTube

Downton Abbey još će (barem) jednom doći na veliki ekran!

Jučer je iz Focus Featuresa i Carnival Filmsa stigla vijest da su počeli raditi na još jednom nastavku za koji će scenarij napisati Julian Fellowes, veteran koji je osmislio hit istoimenu povijesnu dramsku televizijsku seriju koja se prikazivala od 2010. do 2015. godine. Poznat je i režiser, a riječ je o Simonu Curtisu koji je režirao prethodni nastavak, Downton Abbey: Novo doba.

Nikakve informacije o radnji nisu dostupne, ali zato se zna (cijela) glumačka postava pa svoje uloge ponavljaju Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Jim Carter, Phyllis Logan, Robert James-Collier, Joanne Froggatt, Allen Leech, Penelope Wilton, Lesley Nicol, Michael Fox, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Kevin Doyle, Harry Hadden-Paton, Sophie McShera i Douglas Reith. Među novijim licima su Paul Giamatti koji reprizira svoju ulogu Corinog brata Harolda iz serije te Dominic West kao Guy Dexter iz drugog filma, a sasvim novu ekipu čine Joely Richardson, Alessandro Nivola, Simon Russell Beale i Arty Froushan.

Nakon raznih nagrada i pohvala kritika, serija Downton Abbey dobila je svoju istoimenu filmsku inačicu četiri godine nakon finala serije, a o popularnosti svjedoči i odlična zarada u kinima, skoro 195 milijuna dolara diljem svijeta. Tri godine kasnije Novo doba nije ponovio baš takav uspjeh, s 93 milijuna dolara, ali ga je publika i kritika odlično prihvatila.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti