Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ususret Eurosongu
Večeras se održava drugo polufinale 58. izdanja Eurosonga. Za deset mjesta u finalu bori se sedamnaest zemalja

Ususret Eurosongu

Večeras od 21 sat čeka nas druga polufinalna večer ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Europe. Za ulazak u veliko finale u subotu bori se 17 zemalja: Latvija, San Marino, Makedonija, Azerbajdžan, Finska, Malta, Bugarska, Island, Grčka, Izrael, Armenija, Mađarska, Norveška, Albanija, Gruzija, Švicarska i Rumunjska. Samo deset dobit će priliku ponovno pjevati na pozornici Eurosonga.

1. LATVIJA - PeR "Here We Go"
PeR je skraćenica za Please explain the Rhythm, a dvojac koji čine Edmunds i Ralph stoje iza ove beatbox i vokalne grupe. Od 2007. nastupaju u svim najpopularnijim latvijskim televizijskim showovima, a ovo mi je četvrti pokušaj da dođu na Eurosong. Već su to pokušali 2009., 2010. i 2012. godine.

2. SAN MARINO - Valentina Monetta "Crisalide (Vola)"
Valentina je svestrana umjetnica sa velikim talentom za inprovizaciju, a pjeva sve od jazza i melodičnih talijanskih pjesama pa sve do soula, R'n'B-ja i popa. Ovo je druga godina zaredom da predstavlja svoju zemlju na Eurosongu. Na azerbajdžanskoj pozornici prošle godine predstavila se pjesmom The Social Network Song no nije uspjela ući u finale.

3. MAKEDONIJA - Esma & Lozano "Pred Da Se Razdeni"
Esma Redžepova svoju je karijeru počela prije više od pedeset godina. Kroz godine je nastupala na najvećim svjetskim pozornicama. Na prvom Svjetskom romskom festivalu u Indiji 1976. godine proglasili su ju romskom kraljicom i do sada joj nitko nije uzeo tu titulu. Lozano je mladi pjevač, koji se već dva puta pokušao domoći eurovizijske pozornice i to 2009. i 2010., no tek mu je suradnja s Esmom donijela priliku da svoju zemlju predstavlja na Eurosongu.

4. AZERBAJDŽAN - Farid Mammadov "Hold Me"
21-godišnji Farid je zbog velikog talenta za pjevanje vrlo brzo postao jedan od najboljih glasova Azerbajdžana. Njegov izvor inspiracije su podjednako tradicionalna azerbajdžanska glazba i soul, jazz i pop. Osim glazbom, Farid se bavi i freestyle hrvanjem i capoeirom.

5. FINSKA - Krista Siegfrids "Marry Me"
Krista je svjetla pozornice doživjela prvi puta u tv-showu The Voice of Finland. Postala je ljubimica publike zahvaljujući lako pamatljivim pjesmama, ekstravagantnim nastupima punim stila, svojoj otvorenosti i optimizmu. Debitantski album izdala je ove godine početkom svibnja.

6. MALTA - Gianluca "Tomorrow"
Pozitiva mladog Gianluce osvojila je sve sudionike ovogodišnjeg Eurosonga. Gianluca je doktor medicine no uspjeva naći vremena za svoju strast prema glazbi. Ujedno, sudjeluje u mnogim dobrotvornim akcijama, gdje je njegov talent i primijećen te je vrlo brzo sa poznatim kantautorima ostvario suradnju, koja je rezultirala njegovim pojavljivanjem na ovogodišnjem Eurosongu.

7. BUGARSKA - Elitsa Todorova, Stoyan Yankulov "Samo Šampioni"
Elitsa i Stoyan su multitalentirani glazbenici, koji kombiniraju najbolje od glasa, stilova i instrumenata. Posebno su poznati po svom inovativnom načinu spajanja tradicionalnog pjevanja, udaraljki i modernog izričaja. Elitsa i Stoyan već su sudjelovali na Eurosongu i to 2007. u Finskoj. Ušli su u povijest kao prvi bugarski predstavnici koji su ušli u finale, zauzevši na kraju peto mjesto.

8. ISLAND - Eythor Ingi "Ég Á Líf"
24-godišnji Eythor na prvu se pozornicu popeo sa 15 godina, kada su ga odabrali za mjuzikl Oliver!, jedan od najuspješnijih mjuzikala u sjevernom dijelu Islanda. Od onda je samo nizao uloge u predstavama i mjuziklima, uključujući i mjuzikle Jesus Christ Superstar i Kosa.

9. GRČKA - Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis "Alcohol Is Free"
Grupa Koza Mostra za ovogodišnji je Eurosong udružila snage sa popularnim pjevačem rebetika, tradicionalne grčke glazbe, Agathonom Iakovidisom, koji od 1973. pjeva isključivo rebetiko glazbu, odbijajući koristiti bilo kakve moderne stilove u svom pjevanju.

10. IZRAEL - Moran Mazor "Rak Bishvilo"
Ovogodišnja izraelska predstavnica Moran je sa 17 godina primljena u vojsku, iako je željela postati farmaceut. Nakon godinu dana službe odlučila se okušati u prvom izdanju Eyal Golan is calling you, reality TV showu koji otkriva mlade talente, na kojem je odnijela pobjedu. Trenutno, uz  nastup na Eurosongu, priprema i svoj prvi album.

11. ARMENIJA - Dorians "Lonely Planet"
Dorians su jedan od najpopularnijih rock bendova u Armeniji. Prvi album izdali su 2011. godine, a iste godine su nastupali kao predgrupa Serju Tankianu na koncertu u Erevanu. Tekst pjesme s kojom će se predstaviti u Švedskoj, napisao je Tony Iommi, gitarist i autor pjesama grupe Black Sabbath.

12. MAĐARSKA - ByeAlex "Kedvesem (Zoohacker Remix)"
ByeAlex je 29-godišnji novinar i urednik časopisa Tattoo Magazine, a inače ima diplomu iz filozofije. Na natjecanje za pjesmu koja će predstavljati Mađarsku na Eurosongu nije se imao namjeru uopće prijaviti jer je smatrao da nema dovoljno iskustva za tako veliko natjecanje, no njegov menadžer je mislio suprotno i prijavio ga tako da ga je pobjeda poprilično iznenadila.

13. NORVEŠKA - Margaret Berger "I Feed You My Love"
Norveška predstavnica osvojila je srca diljem svijeta svojom pjesmom, ali i svojom srčanošću i osobnošću. Na natjecanju za Norveškog Idola 2004. godine je završila na drugom mjestu i vrlo brzo snimila svoj debitantski album Chameleon. Zbog svoje osebujnosti i posebnosti kojom zrači, uz dodatak specifičnog glasa, mnogi je svrstavaju pod favorite za pobjednika ovogodišnjeg Eurosonga.

14. ALBANIJA - Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko "Identitet"
Adrian i Bledar renomirani su albanski rockeri. Obojica su od malih nogu zaljubljeni u rock'n'roll te su tijekom godina uspjeli ostvariti određeni status što na domaćem, što na stranom području. Na Eurosong donose malo žešći zvuk.

15. GRUZIJA - Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani "Waterfall"
Sophie i Nodi su priznati umjetnici u pop vodama, ali i u onim klasičnim. Oboje školovani umjetnici odlučili su prvi puta udružiti snage snimivši pjesmu Waterfall, s kojom su odmah ostvarili uspjeh dobivši priliku za predstavljanje na ovogodišnjem Eurosongu.

16. ŠVICARSKA - Takasa "You And Me"
Takasa je jedinstven bend složen od šest individualaca, koji dijele strast prema glazbi. Najmlađa članica je Sarah sa 21. godinom, a najstariji Emil, koji je sa svojih punih 95 godina postavio novi rekord kao najstariji sudionik Eurosonga.

17. RUMUNJSKA - Cezar "It's My Life"
Cezara smatraju najtalentiranijim kontratenorom u njegovoj generaciji, zahvaljujući njegovoj ambicioznosti i posebnim vokalnim tehnikama. Kroz svoju višegodišnju glazbenu karijeru nastupao je po poznatim pozornicama diljem svijeta i uz dosta glazbenih velikana. Za ovu godinu, uz nastup na Eurosongu i izbacivanje svog prvog pop-opera albuma, planira i duet sa svjetski poznatim talijanom Andreom Bocellijem.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala