Zanimljiva serija "Divlja Europa" premijerno na programu Viasat Nature

subota, 04. veljače 2023.

Veličanstveni filmski safari istražuje šest životinja koje su među najvećim, najrjeđim i najbržim na kontinentu

Foto: Viasat

Europska divljina dom je nekih od najimpresivnijih životinjskih vrsta, a zanimljiva nova serija na programu Viasat Nature istražuje šest životinja koje su među najvećim, najrjeđim i najbržim na kontinentu. Seriju Divlja Europa premijerno gledajte ponedjeljkom u 19 h od 6. veljače. Svaka epizoda upoznaje nas s jednom životinjom ili životinjskom skupinom te istražuje izazove s kojima se susreću u svijetu koji se neprestance mijenja, kako na njih utječu klimatske promjene i kako svoja staništa brane od utjecaja ljudi.

Od kostoberine, najveće europske ptice grabljivice, do sivog tuljana, najvećeg vodenog grabežljivca na kontinentu. Od bizona, najtežeg europskog kopnenog sisavca, do losa, najveće vrste jelena. Od risa, noćnog lovca, do gorske kune, životinje nalik na medvjeda koja svojim zubima može savladati čak i losa – sve su to veličanstvene europske vrste.

Posebnom tehnikom snimanja dovodimo gledatelje u neposrednu blizinu tih životinja u njihovim prirodnim staništima, što njihova iskustva i svakodnevne izazove čini još dojmljivijima. Kamere bilježe i posebne i neočekivane trenutke, a bespilotne letjelice i helikopteri snimaju iz velikih visina kako ih ne bi uznemirili u njihovim jedinstvenim okruženjima.

U seriji se pojavljuju i znanstvenici i stručnjaci koji daju širi kontekst o životinjama te ih povezuju s drugim vrstama. Odabir životinja odvodi gledatelje na pustolovinu kroz jedinstvena područja i praiskonske krajolike; na tom putovanju prelazimo političke granice za koje životinje ni ne znaju te predstavljamo Europu u svoj njezinoj različitosti. Divlja Europa rasvjetljava i ključno pitanje izumiranja vrsta te skreće pozornost na životinje čija staništa ugrožavaju ljudi i klimatske promjene; no donosi i pozitivne priče, poput ponovnog puštanja u prirodu rijetkih vrsta.

Ovaj filmski safari smješta gledatelje u samo središte najljepših krajolika u Europi te ih odvodi na jedinstveno putovanje sa životinjama, i to pomoću najnaprednijih filmskih tehnologija na svijetu.

Seriju Divlja Europa u srednjoj i istočnoj Europi premijerno gledajte od ponedjeljka, 6. veljače, u 19 h.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti