Sarah Paulson u ulozi vođe kulta Gwen Shamblin Lara

srijeda, 21. rujna 2022.

HBO radi igranu seriju prema svojoj dokumentarnoj "Silazna putanja" koja je imala odličnu gledanost na streamingu HBO Max

Foto: Depositphotos

Nagrađivana glumica Sarah Paulson nekoliko je puta već zaigrala stvarne žene, a sad ima još jednu takvu ulogu.

Nakon tužiteljice Marcije Clark u Narod protiv O. J.-a Simpsona i državne službenice Linde Tripp u Opoziv: Američka kriminalistička priča Paulson će sad utjeloviti vođu kulta Gwen Shamblin Lara u novoj igranoj seriji koju će HBO Max napraviti prema vlastitoj petodijelnoj dokumentarnoj Silazna putanja (The Way Down: God, Greed, and the Cult of Gwen Shamblin) koja je prošle godine premijerno stigla na taj streaming. Paulson će osim glavne uloge Gwen biti i jedna od izvršnih producentica igrane serije, a jedna od autorica Hulu limitirane horor serije Predstava Michelle Dean bit će showrunnerica igrane adaptacije.

HBO Max predstavio je prve tri epizode istraživačke dokumentarne serije Silazna putanja kreatorice Marine Zenovich 30. rujna prošle godine u kojima je bio detaljno predstavljen uspon Gwen Shamblin Lara od običnog gurua prehrane s programom Weigh Down Workshop koji je osmislila 1986. do toga da je osnovala svoju Tennessee crkvu Remnant Fellowship 1999. godine. Prema bivšim sljedbenicima crkve i njezinog prehrambenog pokreta u doku seriji, Shamblin Lara je počela vršiti neželjenu kontrolu nad njihovim životima.

Nekoliko mjeseci prije nego su Zenovich i ekipa završili seriju, Shamblin Lara je poginula u avionskoj nesreći 29. svibnja 2021. pa su posljednje dvije epizode bile naknadno uređene da se u njih ubaci nesreća i posljedice koje su proizašle iz toga. Drugi dio Silazne putanje na HBO Max je potom stigao 28. travnja ove godine i prema HBO-u bila je najgledanija dokumentarna serija u to vrijeme.

No, nisu svi oduševljeni HBO-ovom dokumentarnom serijom: Variety je prenio kako je prošlog mjeseca tijekom propovijedi Shamblin Larina kćer Elizabeth Hannah napala HBO Max i proglasila ga neprijateljem njihove crkve i obitelji Shamblin. Navodno postoje neki nesporazumi s HBO Max-om i njihovom matičnom tvrtkom Warner Bros. Discovery.

Još nije poznato kada kreće snimanje igrane verzije Silazne putanje, tko će osim Paulson još glumiti te kada je možemo očekivati na streamingu.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti