Christopher Walken u nastavku "Dine"

petak, 13. svibnja 2022.

Walken se pridružuje novopridošlicama Florence Pugh i Austinu Butleru u ulozi cara Shaddama IV

Foto: DepositPhotos

Christopher Walken pridružio se glumačkoj ekipi nastavka oskarovskog filma Dina redatelja Denisa Villeneuvea. U drugom dijelu filmske adaptacije istoimenog znanstveno-fantastičnog romana Franka Herberta, Walken bi se trebao naći u ulozi cara Shaddama IV, koji vlada poznatim svemirom.

Car je spomenut nekoliko puta u adaptaciji prve polovice knjige, koju smo u kinima gledali prošle godine, a u drugom će dijelu smrtni neprijatelj kuće Atreides postati jedan od ključnih likova.

U prvom filmu smo pratili kuću Atreides, koja kao poklon od Cara dobiva rudarenje začina na pješčanom planetu Arrakis. Taj dar je zapravo skriveno prokletstvo jer se Car boji kako bi Atreides mogao odlučiti preuzeti njegov tron. Zato se Car uroti s prethodnim vlasnicima Arrakisa, kućom Harkonnen, da unište Atreidese.

U nastavku ćemo vidjeti i više od kuće Harkonnen kada Paul Atreides (Timothée Chalamet) započne međugalaktičku revoluciju i sam izazove Cara.

Walken se tako pridružuje drugim novopridošlicama Florence Pugh i Austinu Butleru. Pugh će glumiti Carevu kći, princezu Irulan, a Butler Feyd-Rauthu, omiljenog lika koji je obožavateljima nedostajao u prvom dijelu. Feyd-Rautha je nećak Barona (Stellan Skarsgård) iz kuće Harkonnen, koji je istreniran da preuzme tron kada njegov ujak premine.

Snimanje nastavka trebalo bi započeti ovog ljeta, a izlazak je određen za 20. listopad 2023. godine.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti