Guillermo del Toro predstavio svoju verziju "Pinokija"

utorak, 25. siječnja 2022.

Prvi kadrovi otkrivaju prvi del Torov mjuzikl rađen stop-motion animacijom

Guillermo del Toro je napokon predstavio svoj dugoočekivani projekt, stop-motion animirani mjuzikl Pinocchio te otkrio kada bismo napokon mogli gledati film na velikim filmskim platnima. Film nosi naziv Guillermo del Toro's Pinocchio, a navodno je smješten u Mussolinijevu Italiju tijekom 1930-ih te nadahnuće nalazi u Frankensteinu.

U nedavnom razgovoru del Toro je otkrio kako je oduvijek vidio Pinokija i Frankensteina kao dvije strane iste kovanice: "Za mene su Pinokio i Frankenstein ista priča. Jer u suštini to i jest ista priča. Ideja o Pinokiju koji priča o stvarima koje smatram dubokima, ali je zabavan i mjuzikl u isto vrijeme, to mi se čini kao nevjerojatno dirljiva priča."

Mark Gustafson će film režirati uz del Toroa, koji potpisuje scenarij zajedno s Patrickom McHaleom. U glumačkoj ekipi nalaze se Gregory Mann kao naslovni drveni lutak dok Ewan McGregor svoj glas posuđuje Cvrčku. David Bradley svoj glas posuđuje Gepettu, a u ostatku glumačke ekipe nalaze se Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz i Tilda Swinton.

Kratki teaser trailer predstavlja nam McGregorovog Cvrčka, koji piše priču o Pinokiju i govori publici kako je jednom živio u samom srcu te priče i to doslovno jer je živio u srcu drvenog dječaka.

Ovo je prvi mjuzikl koji je del Toro ikada napravio u svojoj karijeri, a je li mu to pošlo za rukom doznat ćemo ovog prosinca kada film stigne na Netflix.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti