6. sezona posljednja za seriju "Bull"

četvrtak, 20. siječnja 2022.

Pravna drama s Michaelom Weatherlyem završit će s prikazivanjem ovog proljeća

Foto: YouTube

CBS je odlučio završiti sa svojom pravnom kriminalističkom serijom Bull.

Za seriju će aktualna, šesta sezona biti posljednja, a vijest je objavio glavni glumac Michael Weatherly na svom Twitteru na kojem se zahvalio što je mogao glumiti doktora Jasona Bulla, te je zahvalio svima koji su tu priču omogućili. Sam je naveo kako je odlučio naći nove kreativne prilike tako da je odluka da napusti seriju ujedno i dovela do njezinog kraja.

Serija Bull kao inspiraciju je imala doktora Phila McGrawa (koji je jedan od izvršnih producenata) koji je slavu stekao dijeleći ljudima savjete u Oprah Showu. Premijerno prikazana 2016. godine privukla je velik broj gledatelja za CBS, ali od 2018.godine prate je skandali. Te godine mreža je platila glumici Elizi Dushku 9,5 milijuna dolara kako bi riješili tužbu za seksualno uznemiravanje koju je podigla protiv Weatherlyja. Dushku je navela kako joj je glumac uputio više neprikladnih komentara dok je glumila u prvoj sezoni. Prema ugovoru trebala je postati stalna postava u drugoj sezoni, ali njezin lik je maknut iz serije nakon optužbi i nagodbe.

Početkom ove godine showrunner Glenn Gordon Caron otpušten je sa serije i otkazan mu je cjelokupan ugovor sa CBS Studios nakon interne istrage zbog optužbi da je zbog njega radno okruženje na snimanju bilo nezdravo i neugodno. Ubrzo nakon istrage seriju je napustio i Freddy Rodriguez.

Unatoč optužbama serija Bull imala je sasvim dobre ocjene i gledanost, iako je potonja nešto pala u zadnjim sezonama, ali je gašenju serije na kraju pridonio odlazak glavnog glumca. U službenoj izjavi iz CBS-a zahvalili su cijeloj talentiranoj glumačkoj ekipi, nevjerojatnoj kreativnoj ekipi te svima koji su oživjeli inovativne priče i doveli do tolikog uspjeha. Posebno su zahvalili gledateljima i obožavateljima bez kojih uspjeha ne bi ni bilo.

Uz Weatherlya stalnu glumačku postavu čine Geneva Carr, Yara Martinez, Jaime Lee Kirchner, Christopher Jackson i MacKenzie Meehan. Kathryn Price i Nichole Millard nove su showrunnerice serije od šeste sezone. Posljednja epizoda šeste sezone, ujedno i serije Bull, bit će prikazana na proljeće.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti