Obitelj Gucci nije zadovoljna filmom "House of Gucci"

utorak, 30. studenog 2021.

Nasljednici bivšeg predsjednika Alda Guccija film su nazvali "uvredom za naslijeđe na kojem je brend izgrađen"

Foto: YouTube

I dok je najnoviji film Ridleya Scotta House of Gucci (Dinastija Gucci) prilično dobro prihvaćen kod kritike i publike, jedna strana je jako nezadovoljna: nasljednici modnog mogula Alda Guccija koji nisu imali niti jednu lijepu riječ za film.

U službenoj izjavi koja je jučer poslana u talijansku novinsku agenciju ANSA obitelj je izjavila kako film lažno prikazuje Guccije kao "huligane" koji su "ignoranti i neosjetljivi na svijet koji ih okružuje". U izjavi se kritizira i prikaz Patrizije Reggiani (Lady Gaga) koja je u zatvoru provela 16 godina jer je naručila ubojstvo bivšeg supruga Maurizija Guccija (Adam Driver).

Obitelj se nimalo ne slaže s prikazom Reggiani kao žrtve koja se borila protiv šovinizma Guccijevih jer je u to vrijeme, 1980-ih, nekoliko žena imalo vodeće pozicije u njihovoj tvrtki – za vrijeme Alda Guccija kao predsjednika tvrtke.

Obitelji Reggiani i Gucci već su ranije otvoreno rekli kako su protiv Scottovog filma, a početkom mjeseca je Patrizia Gucci, rođakinja Maurizija Guccija i praunuka osnivača Guccija Guccija, rekla da producenti "kradu identitet obitelji kako bi ostvarili profit i povećali prihod holivudskom sustavu". "Naša obitelj ima identitet, privatnost. Možemo pričati o svemu, ali postoji neka granica koja se ne smije prijeći", rekla je u intervjuu za AP News.

Redatelj Ridley Scott vrlo je jasno odbacio kritike obje strane u intervjuu za BBC Radio: "Morate se sjetiti da je jedan Gucci ubijen, a jedan je otišao u zatvor zbog utaje poreza tako da mi ne možete govoriti o ostvarivanju profita. Čim napravite tako nešto, to ulazi u javnu domenu."

Film Dinastija Gucci u hrvatskim kinima moći će se pogledati od ovog četvrtka, 2. prosinca. Uz Gagu i Drivera u filmu glume Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti