Ovog prosinca pratite svjetsko žensko rukometno prvenstvo

nedjelja, 28. studenog 2021.

Gledatelji RTL- a moći će uživati u utakmicama popularnih ''kraljica šoka'' pred kojima je nastup na svjetskom prvenstvu

Foto: RTL

Sportski kraj 2021. godine rezerviran je za Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene koje se od 2. do 19. prosinca održava u Španjolskoj. Na njemu sudjeluje i naša reprezentacija, na čelu s izbornikom Nenadom Šoštarićem, koja nakon fantastičnog uspjeha i bronce na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu traži novi izvrstan rezultat.

Na kanalu RTL2 gledatelji će moći pratiti prijenose utakmica hrvatske reprezentacije koja u grupnoj fazi natjecanja igra s Brazilom, Paragvajem i Japanom. Komentator utakmica je Filip Brkić, kojemu će se ovaj put pridružiti sukomentatorica, bivša hrvatska reprezentativka Klaudija Bubalo.

„Veliko mi je zadovoljsvo što smo dodali i žene našem rukometnom programu, koji već godinama čuvamo i prikazujemo na RTL-u. Mislim da nam je to nedostajalo svih ovih godina. Očekujem jedan dobar turnir, da naše cure budu konkurentne i da nastave tamo gdje su stale na europskom prvenstvu. Vjerujem da će biti jako uzbudljivo!“ poručuje Brkić.

U Španjolsku putuje RTL-ov reporter Boris Jovičić koji će donositi zanimljive priče i prenositi atmosferu iz tabora naših rukometašica, kao i dojmove nakon utakmica. A u zagrebačkom će studiju voditeljica Ivona Hemen sva zbivanja iz Španjolske pratiti u emisiji Vrijeme je za rukomet, koja je na rasporedu prije i nakon utakmica, također na kanalu RTL2.

„Budući da je RTL rukometna televizija i posebno nakon osvojene bronce prošle godine, vjerujem da će ovo prvenstvo itekako biti gledano. Mislim da su pred nama zaista zanimljive utakmice i emisije, što uz naše goste, što uz komentatore i reportere s terena“, ističe Hemen.

Ivona će u studiju ugostiti stručne komentatore – bivšu reprezentativku Maidu Arslanagić te bivšeg izbornika Vladimira Canjugu, s kojima će najavljivati i pratiti utakmice te gledateljima nakon njih donositi stručnu analizu i komentare.

„Nakon dugo vremena dolazimo kao jedna ozbiljna reprezentacija i imat ćemo veliki respekt protivnika. Vjerujem da će nas ostale ekipe drugačije gledati i drugačije se pripremati za nas. Ono što bi bilo dobro jest da cure ne shvate to kao neki pritisak nego da idu iz utakmice u utakmicu“, kaže Maida, a s njom se slaže i Canjuga.

„Veseli što cure i dalje pokazuju dobar karakter, što ih je zapravo i krasilo tijekom zadnjeg europskog prvenstva. Nadam se da će ih i dalje nositi to zajedništvo i vjera u sebe. Smatram da imamo izuzetno dobar ždrijeb koji nam otvara vrata za daljnju fazu natjecanja“, zaključuje bivši izbornik koji je žensku reprezentaciju vodio na posljednjem izborenom svjetskom prvenstvu 2011. godine.

Mogu li nas popularne ''kraljice šoka'' još jednom oduševiti vrhunskom igrom i razveseliti novom medaljom, gledatelji će doznati od 2. do 19. prosinca na RTL-u, u utakmicama Svjetskog rukometnog prvenstva.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti