Osma sezona "Igre prijestolja" i na našim malim ekranima

četvrtak, 18. studenog 2021.

Zaključna sezona popularne fantastične serije napokon stiže i na naše male ekrane

U subotu 20. studenoga u 23:05 na Drugom programu HRT - HTV 2 započinje s prikazivanjem osma sezona fantastične epske sage Igra prijestolja temeljene na popularnim knjigama Georgea R. R. Martina. Zaključna sezona opisuje vrhunac dva glavna sukoba u seriji: Velikog rata protiv Vojske mrtvaca i Posljednjeg rata za Željezno prijestolje.

Ova sezona je zaradila trideset dvije nominacije na sedamdeset prvoj dodjeli televizijske nagrade Emmy, više nego što je ijednoj seriji ikada uspjelo za samo jednu sezonu. Osvojila je dvanaest nagrada, uključujući onu za najbolju dramsku seriju i najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji Petera Dinklagea.

1. epizoda:

Nakon što Jon i Daenerys sa svojim udruženim vojskama dođu do Zimogora, doznaju da je Vojska mrtvaca probila Zid i da noćni kralj sada gospodari neumrlim zmajem Viserionom.

Plemenitaške kuće Sjevera i Doline udružuju se kako bi pomogli Zimogoru, ali sumnjičavo gledaju na Daenerys i sumnjaju u Cerseino obećanje da će poslati vojsku u pomoć...

U seriji Game of Thrones 8 glume Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Sophie Turner, Maisie Williams, Liam Cunningham, Nathalie Emmanuel, Alfie Allen, John Bradley, Isaac Hempstead Wright, Gwendoline Christie i Conleth Hill.

Scenarij potpisuje Dave Hill, a režiju David Nutter.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti