Američka mini-serija "Korijeni" na našim malim ekranima

nedjelja, 24. listopada 2021.

Večeras s prikazivanjem kreće mini-serija snimljena prema romanu Alexa Haleya

Američka mini-serija Korijeni, snimljena 2016. godine, prikazuje se od nedjelje 24. listopada u 21:55h na Drugom HRT - HTV 2. Serija Korijeni obrada je istoimene mini-serije iz 1977., snimljene prema romanu Alexa Haleya iz 1976., Korijeni (Roots: The Saga of an American Family). Prikaz je to povijesti Afrikanca koji je prodan u roblje i odveden u Ameriku te njegovih potomaka.

Kunta Kinte (Malachi Kirby) ratnik je plemena Mandinka iz Juffurea u Gambiji, u zapadnoj Africi, 1760-ih. Njegova je obitelj odana kralju te se opire Europljanima. No zbog toga je obitelj Kinte podložna osveti suparničke obitelji Koro koja Englezima u zamjenu za oružje prodaje afričke robove.

Kuntu su jednoga dana odveli u džunglu kako bi s ostalim mladićima naučio kako biti ratnik. Ondje se sastane sa svojom dragom Jinnom. No okruže ih Koroi koji žele tražiti otkupninu za Kuntu. Međutim, Kunta bježi i pri tome ubije jednog člana obitelji Koro. Koroi ga svladaju i odluče prodati Englezima...

Serija je nominirana za: Primetime Emmy Awards (2016.), Black Reel Awards (2017.), British Society of Cinematographers (2017.), Critics Choice Television Awards (2016.) itd.

U seriji glume Malachi Kirby, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Emayatzy Corinealdi, Regé-Jean Page, Anna Paquin, Jonathan Rhys Meyers, Anika Noni Rose, T.I. , Nokuthula Ledwaba i drugi.

Režiju potpisuju Bruce Beresford, Thomas Carter, Phillip Noyce i Mario Van Peebles.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti