Novi Bond u Americi ostvario manju zaradu od očekivane

ponedjeljak, 11. listopada 2021.

Prvi vikend prikazivanja film "Za smrt nema vremena" zaradio je samo 56 milijuna dolara

Foto: YouTube

Zadnji dan rujna novi film o Jamesu Bondu Za smrt nema vremena (No Time to Die) stigao je u kina diljem svijeta i ostvario odličan uspjeh. Na domaće tržište, Sjevernu Ameriku, datum premijere bio mu je tjedan dana kasnije i očekivale su se također visoke brojke – no, na kraju je film startao s nešto manje zarade od očekivanog.

Peti i posljednji film u franšizi s Danielom Craigom u ulozi agenta 007 u tri dana zaradio je 56 milijuna dolara, a očekivanja su bila i do 70 milijuna dolara, najmanje 60 milijuna. Iako je zbog pandemije koronavirusa ovo i dalje sasvim dobar rezultat, očekivanja su bila viša jer film ima odlične kritike i obožavatelji diljem svijeta su zadovoljni filmom.

U trenutnim uvjetima u studiju bi trebali biti zadovoljni početnom zaradom, no kako je riječ o Bond filmu te da je snimljen s budžetom od 250 milijuna dolara uz još barem 100 milijuna za marketing, te troškovi odgode od punih godinu i pol dana: film treba još dosta zaraditi. Neki navode čak 800 milijuna dolara kako bi zbilja bio profitabilan. Ukupna zarada diljem svijeta zasad iznosi 313 milijuna dolara.

Uz Craiga glume Rami Malek, Lashana Lynch, Léa Seydoux, Ana de Armas, Ben Whishaw i Christoph Waltz, a film je režirao Cary Joji Fukunaga. Za smrt nema vremena od 30. rujna igra i u hrvatskim kinima te se nalazi na prvom mjestu gledanosti.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti