Vrhunska glumačka ekipa u novoj Netflixovoj drami "Passing"

srijeda, 22. rujna 2021.

Rebecca Hall predstavlja film u kojem glume Tessa Thompson i Ruth Negga te koji bi mogao biti jedan od favorita za Oskara

Foto: YouTube

Početkom godine na Sundance Film Festivalu svi su nahvalili Passing, film uspješne glumice, sad redateljice Rebecce Hall koji nam je konačno predstavljen prvim trailerom.

Riječ je o adaptaciji istoimenog romana iz 1929. godine Nelle Larsen, glavne spisateljice harlemske renesanse i važne ličnosti američkog modernizma. Priča je to o dvije crnkinje Irene Redfield (Tessa Thompson) i Clare Kendry (Ruth Negga) koji bi mogle proći kao bjelkinje (passing) tijekom harlemske renesanse tijekom 1920-ih u New Yorku s tim da Clare to i prihvati, dok Irene ne.

Nakon što slučajan susret spoji prijateljice iz djetinjstva, Irene nevoljko pušta Clare u svoj dom gdje se ona dodvorava Ireninom suprugu (André Holland) i ostatku obitelji, a uskoro je prihvaćena i u širem društvenom krugu. Njihovi životi sve se više isprepliću i Irene shvati da je Clare preokrenula cijelo njezino postojanje, dok istovremeno svom suprugu ne želi priznati istinu o sebi.

Kritičari još od spomenutog festivala hvale glumačku interpretaciju Tesse Thompson i Ruth Negga, te redateljski uspjeh Rebecce Hall, a za malo više od mjesec dana gledatelji će moći i sami procijeniti koliko se njima sviđa ova drama. U ostalim ulogama su Bill Camp, Gbenga Akinnagbe, Antoinette Crowe-Legacy i Alexander Skarsgard.

Passing prvo stiže u odabrana kina 27. listopada, a na Netflixu će biti dostupan od 10. studenog.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti