Drugi svjetski rat dronom - Potraga za dokazima

nedjelja, 12. rujna 2021.

Povjesničari rata i vojni stručnjaci pomoću najnovije tehnologije iznova istražuju najpoznatija poprišta Drugog svjetskog rata

Na programu Viasat History od ovog ponedjeljka, 13. rujna u 23 sata pratite emisiju Drugi svjetski rat dronom - Potraga za dokazima.

U ovoj seriji povjesničari rata i vojni stručnjaci koriste se najnovijom tehnologijom montiranom na bespilotne letjelice kako bi iznova istražili neka od najpoznatijih poprišta Drugog svjetskog rata.

Od najdubljih i najmračnijih poljskih šuma do kristalno čiste vode Mediterana, malo je mjesta u Europi i svijetu bilo pošteđeno surovosti Drugog svjetskog rata. Svako od tih mjesta još uvijek nosi fizičke ožiljke tog strašnog sukoba.

Bilo da je riječ o građevinama oštećenim u bitkama, napuštenim selima ili pak olupinama zrakoplova i brodova, svi su oni dirljiv simbol hrabrosti i požrtvovnosti, a generacijama sretnika koji to nisu morali prolaziti, dragocjen podsjetnik na sve što je trebalo žrtvovati da bi svijet bio slobodan

Emisiju Drugi svjetski rat dronom - Potraga za dokazima pratite premijerno svakog radnog dana navečer, od ponedjeljka 13. rujna u 23 sata.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti