James McAvoy i Sharon Horgan o realnosti lockdowna za brak u traileru za "Together"

utorak, 03. kolovoza 2021.

Kritičari su nahvalili film koji donosi mnogima poznatu priču: o paru koji se preispituje tijekom pandemije

Foto: YouTube

Protekla godina i pol bila je svima teška zbog pandemije koronavirusa, pa tako i parovima – o čemu govori nova BBC drama Together u kojoj glavne uloge imaju James McAvoy i Sharon Horgan.

U režiji Stephena Daldryja (nominiran za Oskara za filmove Billy Elliot, Sati i Žena kojoj sam čitao, a za režiju epizode serije Kruna dobio je Primetime Emmy za režiju 2018. godine) riječ je o filmu koji je snimljen u samo 10 dana prošlog proljeća, a spomenuti dvojac glumi bračni par čija veza nije u bajnom stanju te se k tome nađu zatvoreni jedno s drugim u stanu zbog lockdowna tijekom pandemije.

Scenarij potpisuje Dennis Kelly, a film je opisan kao "Priča o obitelji koja je, kao i mnoge, pronašla način da preživi – zajedno. Ova urnebesna i srcedrapajuća priča na najintimniji način pokazuje dva partnera koji su prisiljeni ponovno razmišljati o sebi i svojoj vezi kroz realnost lockdowna".

The Guardian je ovaj film proglasio možda najboljim za masovnu publiku koji je uhvatio iskustvo pandemije u realnim ljudskim uvjetima: "Ovo klaustrofobično, 90-minutno ostvarenje s dva aktera u režiji Stephena Daldryja snimljeno je u samo 10 dana. To je priča o zaraćenom paru koji je zajedno zatočen zbog lockdowna. Nekima ova crna komedija neće sjesti. Ovo nije nešto što inače očekujemo od televizije. No, ako vas ne odbije, ako se približite radnji i uživite u tu prezentaciju – Together je apsolutno čudo."

Drama Together premijeru je imala u nekim kinima u Velikoj Britaniji u lipnju, a tek 27. kolovoza u distribuciji Bleecker Street Filmsa stiže u američka kina nakon čega se očekuje na još nekim tržištima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti