"Vera" ponovno na malim ekranima

utorak, 22. lipnja 2021.

Hvaljena kriminalistička serija o višoj inspektorici Veri Stanhope vraća se na Hrvatsku radioteleviziju

Vera, hvaljena kriminalistička serija, ponovno se prikazuje od nedjelje 27. lipnja u 9:50 na Drugom programu HTV-a.

HTV prikazuje četiri sezone britanske kriminalističke serije u kojoj naslovnu ulogu tumači Brenda Blethyn, dobitnica brojnih uglednih glumačkih nagrada (Zlatni globus, BAFTA, nagrada za najbolju žensku ulogu na festivalu u Cannesu, strukovne nagrade britanskih i američkih filmskih i TV kritičara, i brojne druge).

U seriji snimljenoj prema romanima slavne Ann Cleeves Brenda Blethyn glumi višu inspektoricu Veru Stanhope. U četiri epizode prve sezone Vera i njezini suradnici suočeni su s nizom izazova i rješavaju zamršene slučajeve među kojima su: slučaj mladića koji je pronađen ubijen u kadi okružen cvijećem, ubojstvo jedne tinejdžerice iz prošlosti, ubojstvo žene u northumberlandskoj zabiti i slučaj žene koja je okrutno ubijena u živici.

Serija kombinira prelijepo snimljene krajolike i napetu atmosferu, a u svakoj intrigantnoj priči pratimo i Verinu unutarnju borbu u kojoj otkriva skrivene istine o svojoj prošlosti koje prijete da joj zauvijek promijene život.

U prvoj epizodi prve sezone viša inspektorica Vera Stanhope, nakon što je dvoje mladih ljudi ubijeno na isti način, zna da mora naći ubojicu prije nego što on opet napadne. Uz pomoć vjernih suradnika, osobito narednika Joea Ashwortha, ona otkriva složene i disfunkcionalne odnose u grupi prijatelja promatrača ptica. Dok oni prvo štite, a onda izdaju jedni druge, ona postepeno otkriva da su nevina tinejdžerska ucjena i tajna ljubavna veza jednog člana grupe nekog natjerale da ubije kako bi zadržao postojeće stanje.

U ovoj epizodi međunarodnoj zvijezdi Brendi Blethyn pridružuje se BAFTA-om nagrađena Gina McKee.

U seriji glume Brenda Blethyn (Vera Stanhope), Wunmi Mosaku (Holly Lawson), David Leon (Joe Ashworth), Gina McKee (Julie Armstrong), Richard Short (Neville Furness) i mnogi drugi.

Scenarist je Paul Rutman, a režiser Adrian Shergold.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti