Lucy Liu kao negativka Kalypso u filmu "Shazam 2"

utorak, 13. travnja 2021.

Kalypso je jedna od Atlasovih kćeri i Hesperina sestra, koju će glumiti Helen Mirren

Foto: depositphotos

Lucy Liu uskoro postaje prava boginja!

Nagrađivana glumica, zvijezda serija Zašto žene ubijaju i Sherlock i Watson, pridružila se DC Comics adaptaciji Shazam! Fury of the Gods u ulozi supernegativke Kalypso, sestre također zloglasne Hespere koju će glumiti Helen Mirren.

I Hespera i Kalypso su kćeri grčkog boga Atlasa koji je jedan od izvora Shazamovih moći: Shazam ima njegovu izdržljivost, moći Zeusa, snagu Herkula, mudrost Solomona, brzinu Merkura i hrabrost Ahileja. Osim novih lica Liu i Mirren tu je i Rachel Zegler kojoj će ovo biti tek druga filmska uloga (ove godine ćemo je gledati u West Side Story), a čiji je lik u Shazamu zasad nepoznat.

Glavna postava originalnog filma Shazam! iz 2019. godine će reprizirati svoje uloge i u nastavku, a to su Zachary Levi kao Shazam i Asher Angel kao njegov tinejdžerski alter ego Billy Batson. I nastavak bi trebao režirati David F. Sandberg prema scenariju Henryja Gaydena. Film je 2019. bio na prvom mjestu u većini zemalja svijeta i zaradio je oko 366 milijuna dolara, što i nije puno za film o superjunacima, ali je dobio sasvim dobre ocjene.

Osim u navedenim (novijim) hit serijama, Liu se sjećamo u iz dramske serije Ally McBeal koja joj je donijela zvjezdani status, te iz filma Charliejevi anđeli i nastavka Punom brzinom. Imala je upečatljivu ulogu i u Tarantinovim Kill Bill filmovima, u mjuziklu Chicago, a osim toga pojavila se u seriji Southland i u Netflixovoj romantičnoj komediji Set It Up.

Iako jedva čekamo nastavak Shazama loša je vijest što ćemo se još prilično načekati na njegovu premijeru jer je prema trenutnom planu Shazam! Fury of the Gods zakazan tek za 2. lipnja 2023. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti