Michael B. Jordan objasnio zašto "Creed" franšiza nastavlja bez Rockyja

utorak, 13. travnja 2021.

U trećem filmu Jordan će uz glumačku po prvi put imati i redateljsku ulogu, a "Creed III" očekujemo krajem 2022.

Foto: YouTube

Franšiza Creed ide dalje, ali ono što će u najnovijem nastavku nedostajati svakako jest lik omiljenog Rockyja – Michael B. Jordan navodi kako je glavni razlog da Adonis Creed može lakše "krenuti dalje".

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) nestao je u gomili u filmu Creed II i još je tada Stallone potvrdio kako se njegov lik neće vratiti u treći film, ali je obećao da će njegov duh živjeti dalje. U najnovijem intervjuu Jordan je nastojao objasniti razlog izostanka kultnog Rockyja:

"Uvijek će biti Rockyjevog duha u Adonisu. No, ovo je Creed franšiza i mi zbilja želimo podebljati njegovu priču i pokrenuti Creedov lik. Uvijek će postojati poštovanje i ljubav prema tome što je Rocky stvorio, ali sad Adonisa želimo poslati dalje. Nadam se da će vam se svidjeti što vam spremamo. Mislim da će zbilja biti nešto posebno", otkrio je u intervjuu za IGN.

Podsjetimo, Creed II konačno je Adonisu donio mir kad je pobijedio Viktora Dragu, sina čovjeka koji je ubio njegovog oca Apolla u ringu u filmu Rocky 4. Na kraju Creeda 2 Rocky je mirne duše mogao krenuti u susret s davno izgubljenim sinom, a Adonis je posjetio očev grob sa suprugom Biancom i kćeri Amarom. Osim što u novom Creedu neće biti Slyja, izazova za Jordana dolazi i u obliku toga što će mu film biti redateljski prvijenac. Što je točno isplanirao za svoj lik još uvijek nije poznato, ali nagađa se kako će jedan od fokusa biti i njegov odnos sa suprugom (Tessa Thompson) i izazovima s kojima se moraju suočiti za kćerinu dobrobit.

Creed III prema trenutnim planovima u kinima očekujemo 23. studenog 2022. godine. Scenarij za film napisali su Keenan Coogler i Zach Baylin, a uz Jordana i Thompson zasad je samo poznato kako će Phylicia Rashad ponoviti svoju ulogu Mary Anne Creed.

Michaela B. Jordana uskoro ćemo moći gledati u špijunskom trileru Without Remorse koji na Amazon stiže 30. travnja.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti