Veliki hit u pandemiji: "Godzilla vs. Kong" zaradio preko 350 milijuna dolara

ponedjeljak, 12. travnja 2021.

Kralj zvijeri i kralj Otoka lubanje postali su prvi blockbuster u "novom normalnom"

Foto: YouTube

Sukob titana, Godzille i King Konga, privukao je priličan broj gledatelja u kina diljem svijeta i time si osigurao odličnu zaradu u ovo nesigurno vrijeme.

Unatoč pandemiji koronavirusa i slaboj posjećenosti kino dvorana, film Godzilla vs. Kong prešao je 350 milijuna dolara zarade diljem svijeta. Akcijski SF je nastao u produkciji Warner Bros.-a i Legendary Picturesa, te je postao prvi pravi blockbuster u eri pandemije. Na domaćem tržištu u Sjevernoj Americi zaradio je 69,5 milijuna dolara, dok u ostatku svijeta dakle broji još 288,3 milijuna od čega je najviše zaradio u Kini (165 milijuna). Trenutno se prikazuje u skoro 40 tržišta diljem svijeta.

Ono što čini dodatan uspjeh za ovaj film jest činjenica da je u Sjevernoj Americi dostupan i na streamingu HBO Max paralelno s datumom kad je stigao u kina, te da ona kina koja i jesu otvorena ne rade u punom kapacitetu zbog epidemioloških mjera.

"Oduševljeni smo što baš Godzilla vs. Kong vraća gledatelje u kina koja mogu biti otvorena, te što smo gledateljima u Sjevernoj Americi omogućili da ga gledaju i na HBO Max streamingu. Veliko je zadovoljstvo za sve nas u Warner Bros.-u i HBO Max-u što možemo zahvaliti redatelju, Legendaryju i cijeloj ekipi koja je radila na filmu zbog kojih smo dobili ovaj fantastičan uradak", rekao je predsjednik Warner Bros. grupe Toby Emmerich.

Režiju potpisuje Adam Wingard, a u filmu glume Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza González, Julian Dennison, Lance Reddick, Kyle Chandler i Demián Bichir. Godzilla vs. Kong u hrvatskim kinima igra od 25. ožujka i također je na prvom mjestu gledanosti.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti