Premijera posljednje sezone "Živih mrtvaca" u kolovozu

utorak, 06. travnja 2021.

Zadnja sezona krenut će dva mjeseca ranije, nego sezone dosadašnjih godina

Foto: YouTube

Kraj mnogima omiljene serije Živi mrtvaci bliže je, nego što ste mislili!

AMC je objavio kako se posljednja, 11. sezona serije na male ekrane vraća 22. kolovoza što je dva mjeseca ranije od uobičajenog datuma u listopadu, u kojem su tradicionalno kretale sve sezone dosad.

Osim nešto ranijeg početka emitiranja, posljednja sezona nosi sa sobom još jednu dobru vijest, a to je da će imati 24 epizode što je praktički sezona i pol (sezona je inače imala po 16 epizoda) te će trajati dobrim dijelom i u 2022. godini kad AMC planira samostalne spin off serije u kojima će glavne uloge imati Norman Reedus (Daryl) te Melissa McBride (Carol), svaki sa svojom zasad neimenovanom serijom.

Dugo se razmišljalo hoće li Živi mrtvaci završiti s 11. ili 12. sezonom, da bi na kraju odluka pala ipak na 11., a izvori navode kako je isključivi razlog popularnost serije koja je drastično pala od početka emitiranja. Iako ostaju jedan od najgledanijih sadržaja za AMC, Živi mrtvaci danas imaju tek djelić gledanosti naspram nekada. Budući da osim navedene serije imamo već dva spin off-a te su u planu novi, uz filmove o Ricku Grimesu (Andrew Lincoln), obožavatelji serije ne moraju se bojati da će tako brzo ostati bez omiljene franšize.

10. sezona Živih mrtvaca dobila je dodatnih 6 epizoda koje su snimljene tijekom pandemije, a finale sezone emitirano je 4. travnja, odnosno jučer na lokalnom Fox kanalu.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti