LaKeith Stanfield je legendarni crni samuraj

petak, 02. travnja 2021.

Netflix je predstavio najavni teaser trailer za svoju originalnu anime seriju "Yasuke"

Yasuke, prvi afrički samuraj na svijetu, morao se boriti za svoje mjesto u povijesti. Dokazi o njegovom putovvnju kroz 16-stoljetni Japan i služenje moćnom feudalnom gospodaru Nobunagiju Odi, teško se pronalaze i nedostaje im dosta informacija. No s obzirom na značaj tog lika, tvorac anime serija LeSean Thomas, iznenađen je da do sada nije nitko istražio tu priču i donio ju na male ekrane. On će to sada promijeniti i prikazati nam povijesnog ratnika, ali s nadnaravnim zapletom.

Thomas se primio stvaranja anime serije temeljene na ovom liku, a glas mu posuđuje za Oskara nominirani LaKeith Stanfield.

Netflix je uz prvi objavljeni teaser objavio i prvi plakat te službeni sinopsis serije:

Priča je smještena u ratom razoreni feudalni Japan prepun mecha i magije, a najveći ronin kojeg nitko ne zna, Yasuke, bori se kako bi održao svoj miran život nakon dosadašnjeg života prepunog nasilja. No kada lokalno selo postane centar društvene pobune između dva zaraćena gospodara, Yasuke mora ponovno primiti svoj mač i spasiti zagonetno dijete koje je meta mračnih sila i krvožednih vojskovođa.

Thomas je seriju stvorio te je na njoj radio kao izvršni producent i redatelj. Redatelj i animator Takeshi Koike osmislio je dizajn likova, a eksperimentalni hip-hop umjetnik Flying Lotus stvarao je glazbu za seriju.

Anime serija Yasuke na Netflixu će biti dostupna od 29. travnja.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti