Premijere dokumentaraca na Viasat kanalima

subota, 27. veljače 2021.

Viasat Explore i Nature u tjednu pred nama donose premijere zanimljivih dokumentarnih serija i filmova

Foto: Viasat

Početak ožujka donosi nove dokumentarce među kojima u sljedećem tjednu izdvajamo serije Posao u divljini i Rušenje – Australija te film Lov na Escobarove nilske konje.

Posao u divljini od 1. ožujka u 13:50 sati, Viasat Nature
Ova serija prati veterinare i volontere koji su ostavili posao u Velikoj Britaniji i preselili se u Južnoafričku Republiku kako bi spašavali, rehabilitirali i pustili u prirodu neke od najugroženijih životinja na svijetu. Sele žirafu, spašavaju nilskog konja starog dva tjedna, postaju surogat-majkama majmunskoj siročadi, oživljavaju geparda disanjem usta-na-usta te pripomažu u postupku uklanjanja roga nosorogu - i sve to u samo jednom radnom danu.

Rušenje – Australija od 3. ožujka u 21:45 sati, Viasat Explore
Opasnost, drama i razaranje u opservacijskoj dokumentarnoj seriji koja nas vodi u svijet jedne fascinantne djelatnosti. Pruža nam se rijetka prilika za boravak na terenu s elitnim ekipama za rušenje i njihovim mega strojevima dok se hrvaju sa zgradama i neobičnim konstrukcijama kako bi ih uklonili s lokacije i s vidika u nemogućem roku. Od stanova u neboderima do potonulih jahti, bizarnih konstrukcija i golemih skladišta, to su svakodnevni heroji koje, osim odvažnosti i odlučnosti, domišljatosti i oštroumnosti, krase i smisao za humor, drugarstvo te smirenost pod pritiskom.

Lov na Escobarove nilske konje 4. ožujka u 19 sati, Viasat Nature
Zloglasni narkobos Pablo Escobar zaradio je milijarde dolara krijumčarenjem kokaina u SAD. Za vrijeme svoje strahovlade, svojim je poslušnicima naredio da organiziraju hvatanje četiriju nilskih konja u Africi i njihovo dopremanje avionom na njegov zloglasni playboyjski ranč. Nilske je konje želio pokazivati kao 'kuriozitet' kako bi impresionirao i zabavio svoje ortake iz narkokartela. Time je nehotice izazvao invaziju te strane životinjske vrste u Kolumbiji, uz moguće zastrašujuće posljedice. Srušivši ogradu i pobjegavši s njegova posjeda, nilski konji dospjeli su u kolumbijsku prirodu, množeći se dvostruko brže od svojih afričkih rođaka. Kolumbijska veterinarka Gina Paola Sernia Trujillo od vlade je dobila zadatak da situaciju dovede pod kontrolu.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti