Stiže dokumentarac o bombardiranju koje je potreslo mormonsku zajednicu

četvrtak, 25. veljače 2021.

"Murder Among the Mormons" konkretan je pregled činjenica o bombardiranju u Salt Lake Cityju 1985. godine

Foto: YouTube

Među zavidnom količinom Netflixovih dokumentarnih serija našla se i Murder Among the Mormons koja će pokušati rasvijetliti tajanstveno bombardiranje mormonske zajednice 1985. godine u saveznoj državi Utah.

Ubojstvo, misterij, zločin i Mormoni okosnica su novog serijala koji pokušava biti prvi cjelokupni pogled na jedan od najšokantnijih zločina koji su se ikada dogodili unutar mormonske zajednice i jednog od najvećih kriminalaca koji je stajao iza tog zločina.

1985. godine u Salt Lake Cityju serija cijevnih bombi ubile su dvoje ljudi i teško ozlijedile još nekoliko njih, s tim da je središte bila LDS Church iliti Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Ubojstva su dodatno potresla mormonsku zajednicu kad je pronađena uništena hrpa pisama i dnevnika u vozilu treće žrtve, Marka Hofmanna, koji je među ostalim bio u posjedu zloglasnog White Salamander Letter čiji je sadržaj prijetio poljuljati same temelje te zajednice. Dok se Hofmann borio za život, istražitelji su vodili bitku s vremenom kako bi doznali istinu koja je na kraju bila prilično zastrašujuća.

Režiju potpisuju Jared Hess i Tyler Measom, dok je jedan od izvršnih producenata poklonik priča o istinitim zločinima Joe Berlinger. Berlingerov posljednji dokumentarni serijal Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel nije oduševio gledatelje i kritičare pa se velike nade polažu u ovaj serijal.

Trodijelna dokumentarna serija Murder Among the Mormons na Netflix stiže 3. ožujka.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti