"The Irregulars": serija o Sherlocku Holmesu iz sasvim novog kuta

utorak, 23. veljače 2021.

Netflix je predstavio trailer za seriju o grupi tinejdžera čije zasluge za rješavanje slučajeva preuzima Sherlock Holmes

Foto: YouTube

Tijekom godina su razni studiji na različite načine predstavljali mitologiju o Sherlocku Holmesu. Imali su doslovne ekranizacije priča Arthura Conana Doylea, neki studiji su radili moderne verzije (BBC-jev Sherlock), a Netflix je donio priču o Sherlockovoj sestri u filmu Enola Holmes. Netflix sad ima još jednu ideju i dolazi u obliku kriminalističke dramske serije The Irregulars.

Nova serija radnjom je smještena u viktorijansko doba, ali skoro pa ignorira likove Holmesa i doktora Watsona kao glavne protagoniste i zamjenjuje ih grupom tinejdžera koji im pomažu u rješavanju najtajanstvenijih slučajeva. Serija se temelji prema Baker Street Irregulars bandi iz originalnih priča Arthura Conana Doylea, ali Netflix je u sve to uveo još malo nadnaravnog sadržaja.

U osam epizoda pratimo bandu problematičnih tinejdžera kojima se manipulira kako bi pomogli u rješavanju zločina za zloglasnog doktora Watsona i njegovog tajanstvenog poslovnog partnera, neuhvatljivog Sherlocka Holmesa. Kako zločini poprime zastrašujuće, nadnaravne osobine i tamna sila zaprijeti svijetu tako se banda mora okupiti kako bi pobijedila sile tame.

U glavnim ulogama su Thaddea Graham, Darci Shaw, Jojo Macari, Mckell David i Harrison Osterfield, a pojavit će se i Sherlock Holmes kojeg glumi Henry Lloyd-Hughes, te John Watson kojeg je zaigrao Royce Pierreson. Scenarij je napisao Tom Bidwell, a među glavnim režiserima su Johnny Allan, Joss Agnew i Weronika Tofilska.

Krimi serija The Irregulars bit će dostupna od 26. ožujka na Netflixu, a u teaser traileru pogledajte kako otprilike izgleda nadnaravna priča o Holmesu i Watsonu!

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti