Odabrana redateljica za nastavak "Tomb Raidera" s Alicijom Vikander

srijeda, 27. siječnja 2021.

Misha Green režirat će "Tomb Raider 2" za koji još nije poznato kad ga možemo očekivati u kinima

Foto: PR Photos

Misha Green angažirana je za režiju svog prvog dugometražnog filma!

Autorici serije Lovecraft Country, koja je radila na scenarijima poznatih serija (Underground, Sinovi anarhije), ovo će biti redateljski prvijenac nakon što se okušala u režiji jedne epizode Lovecraft Country.

Tomb Raider s Alicijom Vikander bio je hit 2018. godine kad je zaradio 274 milijuna dolara u kinima diljem svijeta te je potvrdio Vikander kao akcijsku heroinu, koja je ulogu Lare Croft preuzela od jedinstvene Angeline Jolie. Prvi film je režirao Roar Uthaug prema scenariju Alastaira Siddonsa i Geneve Robertson-Dworet, dok nastavak osim što ima novu redateljicu ima i novu scenaristicu. Riječ je o Amy Jump koja je angažirana još u travnju 2019. godine za ovaj projekt.

Zasad se ne zna kad će Tomb Raider 2 krenuti sa snimanjem niti kad ga možemo očekivati u kinima (u listopadu prošle godine je do daljnjeg skinut s rasporeda za 2021.), jedino je još poznato da će svoju ulogu reprizirati i Kristin Scott Thomas kao Ana Miller, jedna od glavnih negativki novog Tomb Raidera.

Misha Green među svojim projektima ima još akcijski triler The Mother za koji radi na scenariju, a koji se opisuje kao akcijski film koji predvodi ženska ekipa, te Cleopatra Jones, remake iz 1973. godine s Tamarom Dobson za koji također piše scenarij.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti