Liam Neeson ima novi hit: "Zaštitnik" prestigao i "Wonder Woman 1984"

ponedjeljak, 18. siječnja 2021.

Neesonov novi akcijski triler u naša kina stiže ovog četvrtka

Foto: YouTube

Vladavina blockbustera Wonder Woman 1984 došla je svom kraju i to zbog novog akcijskog trilera s Liamom Neesonom koji kao naizgled običan rančer spašava dječaka od kartela.

To je ukratko sažetak njegovog novog filma The Marksman, kod nas preveden kao Zaštitnik, čiju režiju potpisuje Robert Lorenz kojem je ovo drugi redateljski uradak nakon sportske drame Ponovno u igri iz 2012. godine s Clintom Eastwoodom.

Zaštitnik je tako bio najgledaniji protekli vikend u Sjevernoj Americi sa zarađenih 3,7 milijuna dolara čime je s prvog mjesta maknuo Wonder Woman 1984, koja je na tom mjestu bila tri tjedna i zasad ima ukupno zaradu od 141 milijun dolara diljem svijeta. S obzirom na situaciju u Americi zbog pandemije koronavirusa, ova zarada je prilično solidna s tim da je i prije dva mjeseca Neeson imao najgledaniji film u tamošnjim kinima kad je njegov Pokajnik bio na prvom mjestu sa 4,1 milijun dolara.

Liam Neeson u Zaštitniku glumi Jima Hansona, rančera i veterana Vijetnamskog rata koji živi uz samu granicu Amerike i Meksika u Arizoni. Žena mu je nedavno preminula, ranč loše stoji, ali sve mijenja njegov susret s ilegalnim imigrantima, majkom i sinom (Tereza Ruis i Jacob Perez), koji traže utočište u Americi. No, za petama im je meksički narko kartel koji će dječaka ostaviti bez majke i tad će Jim preuzeti ulogu njegovog staratelja i zaštitnika.

Zaštitnik u hrvatska kina stiže 21. siječnja. Scenarij su uz Lorenza napisali Chris Charles i Danny Kravitz.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti