Specijalnu epizodu "Sretan Murdochov Božić" pogledajte na programu Epic Drama

subota, 19. prosinca 2020.

Pred nama je „Sretan Murdochov Božić“, s najboljim Djedom Mrazom svih vremena u posebnoj božićnoj epizodi!

Samo najpopularnije televizijske serije imaju povlasticu snimiti posebne božićne epizode, a Detektiv Murdoch nesumnjivo je jedna od najboljih. Ta se serija u Kanadi, zemlji iz koje dolazi, emitira već 13 sezona, a sada nam donosi i ekskluzivnu epizodu Sretan Murdochov Božić, koju će program Epic Drama emitirati tijekom blagdana.

Premda ćemo vidjeti sve važne i popularne likove iz serije, epizoda je napisana tako da će čak i oni koji nikad prije nisu pogledali seriju moći uživati u božićnoj istrazi i romantičnom odnosu Williama Murdocha i dr. Ogden. A u ulozi Djeda Mraza vidjet ćemo Eda Asnera, glumačku legendu i dobitnika sedam nagrada Emmy!

Specijalnu epizodu Sretan Murdochov Božić pogledajte na programu Epic Drama u subotu, 19. prosinca u 21:00 sat.

Cjelovečernja epizoda prepuna referenci na božićne filmove

Murdoch i kolege istražuju ubojstvo slavnog i bogatog engleskog dobrotvora Alistera McGowana: počinitelj nije samo oduzeo njegov život, nego je i ukrao darove koje je McGowan namijenio siromašnoj gradskoj djeci. Stoga Murdoch mora istovremeno razriješiti zagonetno ubojstvo i spasiti Božić za potrebitu djecu iz Toronta. Autori su ovu posebnu epizodu zamislili kao spoj klasičnog i uzbudljivog krimića te tradicionalne i dirljive božićne priče, pa su stoga uključili i niz referenci na druge božićne filmove koje gledatelji mogu i sami pokušati pronaći:

·    Murdochove muke s božićnim svjetiljkama podsjetit će nas na film Najluđi Božić s Chevyjem Chaseom.
·    Možda ćemo se prisjetiti i čudovišta koje krade darove u filmu Kako je Grinch ukrao Božić.
·    Brackenreidovo blagdansko gunđanje jasna je aluzija na Ebenezera Scroogea iz Božićne priče. Margaret ga jednom čak u šali i naziva Ebenezerom, što nije nimalo slučajno.
·    Crabtree i Higgins skupljaju dobrovoljne priloge na ulici, gdje možemo vidjeti dječaka kako vuče neuglednu božićnu jelku: riječ je o dirljivoj aluziji na Božić Charlieja Browna.
·    Starac odjeven kao Djed Mraz (a koji za sebe vjeruje da je doista Djed Mraz, premda mu nitko drugi ne vjeruje) podsjeća nas na božićni klasik Čudo u 34. ulici.

Najbolji Djed Mraz svih vremena

Autori su za ulogu Djeda Mraza angažirali glumca koji se s tim likom doista može poistovjetiti: riječ je o 91-godišnjoj glumačkoj legendi Edu Asneru, dobitniku sedam nagrada Emmy. Asner je u svojoj karijeri tumačio ulogu Djeda Mraza desetak puta, a posuđivao mu je i glas u crtićima. Najpoznatija mu je uloga u Vilenjaku, klasičnom božićnom filmu. Kao Djed u Detektivu Murdochu, doista je u životnoj formi.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti