Netflix neće dodati napomenu prije svake epizode "Krune"

ponedjeljak, 07. prosinca 2020.

Britanski ministar kulture uputio je molbu da na početku svake epizode naznače kako je riječ o izmišljenim događajima

Foto: YouTube

Streaming servis Netflix nema u planu prije svake epizode svoje hit serije Kruna (The Crown) dodati upozorenje/napomenu kako je riječ o fikciji, prenosi Variety.

Podsjetimo, prošli je tjedan britanski ministar kulture Oliver Dowden uputio službenu molbu Netflixu da se serija obavezno navodi kao djelo fikcije kako mlađi gledatelji ne bi pomislili da je riječ o istinitim događajima. S ministrom se vrlo brzo složila slavna glumica Helena Bonham Carter, koja je u trećoj i četvrtoj sezoni zaigrala princezu Margaret, i dodala kako Netflix ima "moralnu obvezu" pobrinuti se da gledatelji budu svjesni da se radi o dramatizaciji.

U Netflixu se očito ne slažu s ovim, već vjeruju kako su njihovi gledatelji i te kako svjesni da je serija fiktivne prirode. "Uvijek smo Krunu reklamirali i predstavljali kao dramu – i sigurni smo da naši pretplatnici razumiju da je to fiktivno djelo koje se samo temelji na povijesnim događajima. Zbog svega navedenog nemamo nikakvih planova – niti vidimo potrebu – za dodavanje službe napomene", stoji u Netflixovoj službenoj izjavi. Dowden je navodno napisao privatno pismo Netflixu i oni su mu odgovorili, ali sadržaji pisama nisu dostupni javnosti.

Aktualna sezona Krune posebno je potresla britansku javnost jer su u njoj prikazani princ Charles i princeza Diana, te njezini problemi s bulimijom – za što jest navedeno upozorenje prije epizode. Glumica koja ju je utjelovila u seriji, Emma Corrin, rekla je kako su te scene bile izrazito teške za snimiti, ali da svi u produkciji, pa i ona, smatraju da su bile potrebne da ih javnost zna i vidi.

Četvrta sezona Krune dostupna je na Netflixu od 15. studenog, a očekuju nas još dvije sezone s tim da će nas posljednja, šesta sezona, radnjom dovesti skroz do 2000. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti