Kako uhvatiti ubojicu koji je uvijek korak ispred?

nedjelja, 06. prosinca 2020.

Nova serija "Lov na sakupljača kostiju" premijerno od 8. prosinca na Doma TV-u

Doma TV od utorka, 8. prosinca premijerno donosi seriju Lov na sakupljača kostiju u kojoj legendarni detektiv Lincoln predvodi novu radnu skupinu u potrazi za serijskim ubojicom koji inspiraciju za odabir svojih žrtava nalazi u grčkoj mitologiji.

Serija Lov na sakupljača kostiju inspirirana je bestselerom, a govori o enigmatičnom i zloglasnom serijskom ubojici poznatom samo kao Sakupljač kostiju koji je terorizirao New York sve dok nije nestao. Sad, tri godine poslije, nakon pomno isplaniranog ubojstva koje upućuje na njegov povratak, detektiv njujorške policije i forenzički genij, Lincoln Rhyme, vraća se iz mirovine i opet se prima posla. Rhyme je osobno povezan sa slučajem. Zbog zamke koju mu je postavio ubojica, ostao je paraliziran. Ali ovaj se put udružuje s Amelijom Sachs, mladom policajkom sa snažnom intuicijom koja je također nadarena za profiliranje. Ovaj neobičan dvojac detektiva zaigrat će smrtonosnu igru mačke i miša s genijalnim psihopatom koji ih je spojio. Ali kako uhvatiti ubojicu koji je uvijek korak ispred?

Prije tri godine, forenzički istražitelj Lincoln Rhyme otišao je u mirovinu nakon što je paraliziran u zasjedi koju mu je postavio Sakupljač kostiju, serijski ubojica kojega su on i detektiv Michael Sellitto progonili godinama. Nakon što je policajka Amelia Sachs naišla na mjesto ubojstva koje upućuje na povratak Sakupljača kostiju, Lincoln se pristaje vratiti na posao. Znajući da Sakupljač kostiju uvijek čini po tri zločina, Lincoln naređuje Ameliji da na svojoj opremi nosi kameru kako bi bila njegove oči i uši te je sa svojim bivšim kolegama iz njujorške policije, Ericom i Kate, šalje u Central Park, gdje nalaze Tashu Johnson živu zakopanu, na rubu života. U međuvremenu, Amelia otkriva Lincolnu da je FBI odbio njezinu prijavnicu i sumnja da je odbijena zbog svoje psihičke bolesti.

U potrazi za trećom žrtvom, Kate analizira dokaze koje im je ubojica namjerno ostavio, a Lincoln Ameliji daje zadatak da pronađe tragove koje nije htio ostaviti. Amelia javlja svojoj sestri, tinejdžerici Rachel, da će se kasno vratiti kući i prepričava Tashi priču o ubojstvu svojih roditelja kako bi joj pomogla da se prisjeti što se dogodilo. Snimke otmice vode Kate i Felixa do gradskog djelatnika Roberta Sturma, ali Lincoln otkriva da je on bio u psihijatrijskoj bolnici tijekom prvog vala ubojstava Sakupljača kostiju i zaključuje da je on samo imitator, ali dojave o zločinu privlače pozornost pravog Sakupljača kostiju.

Amelia otkriva da je Sturm pratio nju i Rachel te saznaje da je njezina sestra nestala. Dolazi u Sturmov stan u potkrovlju, ali otkriva da je on već otišao s Rachel. Zamka koju joj je postavio uništava sve dokaze. Amelia ga primjećuje u gomili koja se vani okupila. Nakon sukoba u kojem je Eric prisiljen ubiti Sturma, Lincoln uvjerava Ameliju da je Sturm želio da ga ubije policajac i potiče je da nastavi potragu. Kate provodi analizu i šalje tim na pristanište na kojem bi Rachel mogla biti zatočena, a Lincoln se služi svojim enciklopedijskim poznavanjem staroga dijela New Yorka i šalje Ameliju na drugu lokaciju. Ona stiže u posljednji trenutak i spašava svoju sestru. Na kraju, Lincolnova bivša mentorica, načelnica Elodie Olsen, odobrava formiranje radne skupine istražitelja koju će voditi Lincoln, Amelia, Kate i Eric. Lincoln pristaje biti njihov civilni savjetnik, Amelia se pridružuje kako bi joj Olsen pomogla da je zaposli FBI, a Sakupljač kostiju, Lincolnov bivši kolega sa studija na Forenzičkoj akademiji, sprema se najaviti svoj povratak.

Kriminalističku seriju Lov na sakupljača kostiju ne propustite pratiti od 8. prosinca na Doma TV-u!

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti