Jodie Foster brani navodnog 9/11 terorista u filmu "The Mauritian"

srijeda, 02. prosinca 2020.

Otkriven trailer za film prema istinitom događaju, u kojem glume i Shailene Woodley te Benedict Cumberbatch

Prije nekoliko tjedana je otkriveno kako Kevin Macdonald planira ući u ovogodišnju utrku za Oskare sa svojom novom Guantanamo dramom The Mauritian, a danas imamo prilike vidjeti i prvi trailer za film.

Dvostruka oskarovka Jodie Foster nalazi se u ulozi Nancy Hollander, braniteljice koja uzima slučaj Mohamedoua Oulda Slahija (Tahar Rahim), Mauritanca koji je optužen da je angažirao teroriste koji su zabili avion u tornjeve World Trade Centra 11. rujna.

Američka vlada zatvorila je Slahija u zatvor gdje je bio godinama bez ikakve službene optužnice ili suđenja, gdje je izgubio svaku nadu. Sve dok nije našao saveznike u Nancy i njenoj suradnici Teri Duncan (Shailene Woodley). Zajedno se moraju suočiti s mnogobrojnim preprekama u očajničkoj potrazi za istinom. Njihovi kontroverzni pokušaji otkrivanja istine, zajedno sa dokazima koje je otkrio vrhunski vojni tužitelj, podpukovnik Stuart Couch (Benedict Cumberbatch), s vremenom otkriju šokantnu i dalekosežnu zavjeru.

Zachary Levi i Saamer Usmani također glume u filmu, čiji scenarij potpisuju M.B. Traven, Rory Haines i Sohrab Noshirvani. Scenarij se temelji na bestseler memoarima Guantanamo Diary, koje potpisuje sam Slahi.

Film The Mauritian u kinima bi se trebao naći 19. veljače, na vrijeme da stigne ući u utrku za Oskare, koje ćemo sljedeće godine gledati u travnju.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti