Helena Bonham Carter dala svoje mišljenje o "Kruni"

četvrtak, 03. prosinca 2020.

Slavna glumica se slaže s britanskim ministrom kulture kako serija ima moralnu obavezu napomenuti da je riječ o drami

Foto: YouTube

Prije nekoliko dana britanski ministar kulture Oliver Dowden uputio je molbu Netflixu da seriju Kruna (The Crown) obavezno navodi kao fikciju, a toj molbi sad se pridružila i jedna od zvijezda serije, Helena Bonham Carter.

Glumica koja je u trećoj i četvrtoj sezoni zaigrala princezu Margaret također smatra da Netflix mora jasno pokazati kako je njihova Kruna kraljevska dramska serija, te da nije riječ o doslovnom prepričavanju povijesti. I dok je molba britanskog ministra kulture kod mnogih odjeknula kao nešto prolazno, podrška poznate glumice dala joj je jačinu tako da tematika neće tako skoro nestati iz medija.

Štoviše, Bonham Carter je dodala kako je "moralna obaveza" napomenuti gledateljima da je riječ o drami tako da javnost može što jasnije shvatiti razliku između "njihove verzije" i "stvarnih događaja". "Riječ je o dramatizaciji. Zbilja smatram da imamo moralnu odgovornost ljudima reći 'Čekajte ekipa, ovo nije... ovo nije dokumentarna drama, ovo je samo drama.' To su dvije apsolutno različite stvari", rekla je u podcastu.

Četvrta sezona Krune dostupna je na Netflixu od 15. studenog i izazvala je podijeljene reakcije u različitim slojevima britanskog društva, posebice u medijima, zbog prikaza braka princa Charlesa i princeze Diane, te njihovog raspada. Neki navode da je princ Charles pretjerano prikazan kao negativac.

Iz Netflixa i dalje nema službenog komentara ni odgovora na navedeni upit; komentar glasnogovornika jest kako je Kruna ionako globalno reklamirana samo kao drama temeljena na stvarnim događajima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti