Potvrđeno: Dan Trachtenberg radi novog "Predatora"

ponedjeljak, 23. studenog 2020.

Redatelj horora "10 Cloverfield Lane" navodno na ovom filmu radi već nekoliko godina

Foto: YouTube

20th Century Studios planiraju peti Predator film koji će režirati Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane), a za scenarij je angažiran Patrick Aison.

Četiri Predatora ukupno su zaradila 443 milijuna dolara diljem svijeta, a svaki od tih filmova producirao je John Davis. Originalni Predator predstavljen je 1987. godine s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi u režiji Johna McTiernana. Tri godine kasnije Stephen Hopkins primio se režije Predatora 2 u kojem su glumili Danny Glover, Ruben Blades, Gary Busey, María Conchita Alonso i Bill Paxton, dok je ulogu Predatora reprizirao Kevin Peter Hall.

Na treći film čekalo se 20 godina pa je 2010. u kina došao nastavak Predatori koji je režirao Nimród Antal. Glumačku ekipu činili su Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Walton Goggins i Laurence Fishburne, a kritičari mu nisu bili previše skloni. Četvrti film Predator: Evolucija gledali smo prije dvije godine koji je unatoč podijeljenim kritičarima zaradio odličnih 160 milijuna dolara i postao je film s najboljom zaradom u franšizi. Taj je film režirao Shane Black koji je glumio jednog od komandosa u originalu, a među glavnim glumcima bili su Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key i Olivia Munn.

Osim navedena četiri filma 2004. dobili smo crossover verziju s Alienom Alien vs. Predator, a 2007. nastavak Aliens vs. Predator 2. Oba filma imali su izrazito negativne kritike i ocjene i nisu ostvarili neku zaradu u kinima.

Još se krajem 2019. godine pričalo kako će Dan Trachtenberg režirati peti film o Predatorima koji se vodio pod naslovom Skulls čija bi radnja trebala biti smještena tijekom Američkog građanskog rata, a sad kad je vijest potvrđena navodi se i kako Trachtenberg radi na nastavku još od 2016. godine kad se nije planiralo da se Skulls uopće reklamira kao dio Predator franšize. Zasad nije poznato kad bi peti Predator mogao stići u kina.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti