Baz Luhrmann planira svoju produženu verziju drame "Australija"?

utorak, 03. studenog 2020.

Filmaš navodno razmišlja o svojoj #SnyderCut verziji filma i to u obliku mini serije za Hulu

Foto: YouTube

Nakon što se Zack Snyder uspio izboriti za svoju verziju Lige pravde koja će u nekom trenutku doći na HBO Max u obliku serije, čini se kako je to inspiriralo druge redatelje da se uhvate svoje prvotne vizije.

Prema najnovijim glasinama, jedan od redatelja je Baz Luhrmann i to sa svojom avanturističkom dramom Australija koja bi u produženoj verziji bila predstavljena na streaming servisu Hulu, također u obliku limitirane mini serije. Kao datum se spominje 2021. godina, a ostali detalji (još) nisu poznati.

Australija je svoju premijeru imala krajem studenog 2008. u SAD-u pa u ostatku svijeta, a u glavnim ulogama su Nicole Kidman i Hugh Jackman kao engleska aristokratkinja koja napušta Veliku Britaniju kako bi slijedila svog muža u Australiju, a tijekom putovanja kontinentom do njega društvo joj pravi grubi gonič stoke. Netom prije premijere filma u kinima se pojavila vijest kako je studio 20th Century Fox pritisnuo Luhrmanna da napravi drugačiji kraj od onoga koji je htio jer su testna prikazivanja dobila jako lošu ocjenu. Unatoč tomu film je u kinima zaradio samo 211 milijuna dolara te je naišao na podijeljene kritike (snimljen s budžetom od 130 milijuna). Studio i dan danas negira ove navode, ali možda će mini serijom Luhrmann moći napraviti kraj kakav je zamislio.

Redateljska verzija nije nikakva novost u svijetu filma, ali zato pretvaranje filma u seriju kao da je postao trend. Podsjetimo, Quentin Tarantino je prošle godine podijelio svoju Mrsku osmorku u četiri epizode za Netflix uz 25 minuta novih scena, a fanovi jedva čekaju Snyderovu verziju Lige pravde koja će također u četiri epizode biti ekskluzivno predstavljena na HBO Max-u.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti