Dominic West kao princ Charles u posljednjim sezonama serije "Kruna"

četvrtak, 22. listopada 2020.

Peta i šesta sezona više će biti usmjerene na propast braka princa Charlesa i princeze Diane

Serija Kruna za svoje je posljednje dvije sezone već većinom okupila glavnu glumačku postavu: Imelda Staunton naći će se u ulozi kraljice Elizabete II, Jonathan Pryce bit će njen suprug princ Philip, Lesley Manville utjelovit će princezu Margaret, a Elizabeth Debicki bit će princeza Diana. Jedna uloga do danas nije bila popunjena - ona princa Charlesa.

Josh O'Connor odradio je fantastičan posao kao princ Charles do sada, ali kako u seriji godine odmiču tako je potreban novi glumac. A taj glumac je Dominic West!

Treća i četvrta sezona u ulogama Diane i Charlesa imala je manje poznate glumce, ali su se očito odlučili za malo iskusnije za posljednje dvije sezone, koje će dosta biti usmjerene upravo na ta dva lika i propast njihovog braka.

Serija Kruna uvijek je više naginjala na stranu monarhije, fokusirajući se na sukob između privatnih želja i javnih obaveza. Elizabetin cilj oduvijek je bio staviti javno prije privatnog, najvjerojatnije zato što je gledala kako se princ Edward odrekao krune radi ljubavi prema razvedenoj Amerikanki Wallis Simpson, što je skoro dovelo do propasti monarhije (barem iz perspektive kraljevske obitelji). Za Charlesa je razvod bio jedan veliki propust, posebno zato što je Diana bila toliko voljena od svih.

Iako je Kruna započela kao Elizabetina priča, jasno je kako će završiti usmjerena na Charlesa i Dianu.

No na petu i šestu sezonu još ćemo neko vrijeme pričekati jer nam tek slijedi četvrta sezona, koja na Netflix stiže 15. studenog.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti