Patty Jenkins upozorava kako zatvaranje kina neće biti reverzibilno

petak, 09. listopada 2020.

Redateljica "Wonder Woman" smatra da gledatelji ne smiju ostati zakinuti za jedinstveno kino iskustvo

Foto: PR Photos

Redateljica Patty Jenkins u intervjuu za agenciju Reuters uputila je upozorenje kako privremeno zatvaranje kina neće biti reverzibilan proces.

Njezin najnoviji film Wonder Woman 1984 s Gal Gadot u ulozi superjunakinje Wonder Woman već je tri puta odgođen zbog globalne pandemije. Prema trenutnom rasporedu film je planiran za dolazak u kina na Božić, 25. prosinca, nakon što je prethodno trebao doći 6. lipnja pa 14. kolovoza pa 2. listopada. Ni ovaj datum u prosincu još nije siguran s obzirom na daljnji tijek pandemije, odgađanje skoro svih blockbustera i zatvaranja kina diljem svijeta.

Jenkins je situaciju komentirala ponajviše zbog najave Cineworlda kako planiraju zatvoriti većinu kina u Ujedinjenom Kraljevstvu i na drugim prostorima što znači prelazak sve više filmskih naslova na streaming. Dodala je kako studio Warner Bros. svakako ne planira Wonder Woman 1984 objaviti kao VOD ili na nekim od streaminga.


Danny Huston, Connie Nelson, Chris Pine, Gal Gadot, Patty Jenkins i Robin Wright
na press konferenciji u Los Angelesu povodom premijere "Wonder Woman" 2017. godine

Smatra kako će gledatelji puno izgubiti ako više neće moći imati kino iskustvo: "Mislim da nitko od nas ne želi živjeti u svijetu u kojoj je jedina opcija da s klincima pogledate film jest u vašem dnevnom boravku, da vam kino dvorana nije jedno od mjesta za dejt. Zbilja se nadam da će se situacija popraviti i da će kina opet živnuti", dodala je.

U Sjevernoj Americi otvorilo se skoro 70% kina, ali velika tržišta kao što su New York i Los Angeles još su uvijek zatvorena. Obeshrabruje i dosta slab uspjeh Nolanovog Teneta za koji se čak i u ovoj situaciji očekivao nešto bolji uspjeh na tamošnjem tržištu.

Wonder Woman film iz 2017. godine samo u Sjevernoj Americi zaradio je preko 400 milijun dolara što će u trenutnim uvjetima biti nemoguće, a ukupna zarada bila mu je 821 milijun dolara. Studio polaže nade što će Wonder Woman 1984 imati premijeru tijekom blagdana što je jednom od prošlih njihovih filmova, Aquamanu, donijelo veliki uspjeh jer je u blagdansko vrijeme 2018. godine zaradio preko milijarde dolara diljem svijeta.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti