Universal pomaknuo novi "Jurski svijet" za punih godinu dana

četvrtak, 08. listopada 2020.

"Jurassic World: Dominion" umjesto 21.6.2021. u kinima očekujemo tek 10.6.2022., iako je snimanje skoro završeno

Foto: Twitter

Još jedan blockbuster odgođen je i to na punih godinu dana, objavio je studio Universal.

Riječ je o novom nastavku Jurskog svijeta, punim nazivom Jurassic World: Dominion, koji je bio planiran za 21. lipnja sljedeće godine da bi prema najnovijem planu bio pomaknut čak na 10. lipnja 2022. godine.

Treći film iz Jurskog svijeta i šesti ukupno u franšizi Jurski park uskoro je trebao biti gotov sa snimanjem u Engleskoj nakon nekoliko mjeseci pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa i odgoda od godinu dana unaprijed je planirana navodno kako bi se marketinška ekipa što bolje pripremila za plasiranje filma na tržištu, kad konačno situacija diljem svijeta postane prihvatljivija za filmsku industriju.

No, u međuvremenu je stigla vijest kako je snimanje privremeno zaustavljeno jer je nekoliko ljudi iz ekipe pozitivno na koronavirus. Novo testiranje pokazalo je kako ipak nisu pozitivni, ali za svaki slučaj produkcija se odlučila za preventivnu pauzu od dva tjedna. Vijest je objavio redatelj Colin Trevorrow na svom službenom Twitteru što je samo dodatno potvrdilo planiranu odgodu.

Najnoviji nastavak bit će poseban po tome što se Chris Pratt i Bryce Dallas Howard udružuju s originalnom ekipom Jurskog parka, a to su Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum i B.D. Wong. Uz vijest o odgodi, Universal je na Twitteru objavio novi poster za Dominion na kojem možemo vidjeti sva ova glumačka imena uz kultni Jurassic logo u jantaru.

Franšiza Jurskog parka ponovno je pokrenuta 2015. godine kad je izišao Jurski svijet koji je 2018. nastavljen Padom Kraljevstva. Filmovi su bili odlično prihvaćeni i ukupno su zaradili nešto manje od 3 milijarde dolara u kinima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti