Kultni "Hokus-Pokus" skoro prešišao "Tenet" u Sjevernoj Americi

utorak, 06. listopada 2020.

Jedna od prigodnih komedija za Halloween prikazana je povodom 27 godina od premijere

Foto: YouTube

Protekli je vikend u američkim kinima ponovno prikazana kultna fantastična komedija Hokus-Pokus čime se obilježilo 27 godina od njezine premijere. Ovim potezom tom je filmu jako malo nedostajalo da za vikend zaradi više od Nolanovog Teneta što je samo dodatno pokazalo u kakvom su lošem stanju kino distributeri, prikazivači i cijela filmska industrija.

Osim što je bila riječ o obljetnici premijere filma Hokus-Pokus, drugi razlog za ponovno puštanje ovog klasika svakako je i nedostatak novog sadržaja u kinima. Hokus-Pokus zaradio je mrvicu manje od 2 milijuna dolara u tamošnjim kinima, dok je Tenet uspio zaraditi 2,7 milijuna dolara što znači da sad ima ukupnu svjetsku zaradu od oko 307 milijuna dolara. S obzirom na budžet od 200 milijuna dolara i ogroman marketing koji je imao, ova cifra nije ni izbliza dovoljna da film bude na nuli, kamoli da ispadne profitabilan.

Hokus-Pokus zabavna je priča o tri vještice i jednom mačku koji se vraćaju u život 300 godina nakon smrti u Salemu i željne su osvete (Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy, Bette Midler), a jedino im se mogu suprotstaviti Omri Katz, Vinessa Shaw i Thora Birch. Film je kroz godine postao jedno od omiljenih štiva za Noć vještica, a Disney je krajem prošle godine najavio mogućnost snimanja nove verzije filma koji će biti dio njihovog sadržaja na streamingu Disney+.

Podsjetimo, veliki svjetski kino lanac Cineworld počeo je ozbiljno razmatrati privremeno zatvaranje svojih dvorana diljem svijeta (posebno u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj i SAD-u) nakon što je novi Bond Za smrt nema vremena po drugi put odgođen i to na 2. travnja 2021. godine. Odgađanje raznih blockustera, čime se kina nalaze u nepovoljnoj poziciji jer nemaju što novo ponuditi gledateljima, moglo bi većinu sadržaja prebaciti na streaming, a postoji i opasnost da se mnoga kina kakva smo dosad poznavali – zatvore. Na koliko dugo, to tek treba vidjeti.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti